• Gradovi

  DSK neće podržati kandidate koalicije okupljene oko DPK

  Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Agim Veljiu izjavio je večeras da koalicija okupljena oko njegove stranke neće glasati za kandidate koalicije Demokratske partije Kosova za predsednika parlamenta i premijera Kosova, i da će ostati u opoziciji.

  „Oni koji su dobili izbore, DPK i Samoopredeljenje, kako su oborili vladu neka izgrade novu, a DSK će ostati u opoziciji“, kazao je Veljiu nakon sastanka predsedništva stranke.

  Prema njegovim rečima na sastanku se razgovaralo i o šefu poslaničke grupe. Veljiu nije rekao ko će biti na toj funkciji, ali se nezvanično saznaje da će tu funkciju obavljati Avdulah Hoti koji je bio kandidat za premijera Kosova ispred koalicije okupljene oko DSK.

  Skupština Kosova u četvrtak, 3. avgusta održaće konstitutivnu sednicu na kojoj treba da budu izabrani predsednik i pet potpredsednika Skupštine Kosova.

  Po jednog člana predsedništva daju tri stranke odnosno koalicije koje su dobile najveći broj glasova iz albanske zajednice, kao i Srpska lista i stranke drugih manjinskih zajednica.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com