• Gradovi

  DŠK “OSNOVAC” ZABLISTAO U BUGARSKOJ!

  Na Trećem Balkanskom ekipnom prvenstvu u šahu – “Hisarlaka kup”, koje je održano od 03. do 07. februara, u Hotelu “Ruen” na planini Osogovo iznad Ćustendila u Bugarskoj, Dečiji šahovski klub “OSNOVAC” iz Niša – inače, aktuelni ekipni kadetski prvak Centralne Srbije, ostvario je izvanredan uspeh u izuzetno jakoj konkurenciji!

  Na ovom međunarodnom takmičenju učestvovale su ekipe iz Bugarske, Makedonije i Srbije, a DŠK “OSNOVAC” je bio jedini klub koji je predstavljao kako Grad Niš, tako i našu državu.

  Do samog kraja takmičenja i bukvalno do poslednjeg poteza, vodila se mrtva trka između ekipe DŠK “OSNOVAC” i ekipe iz Makedonije “Gambit Asecco see” u borbi za prvo mesto.

  Ipak, na kraju je presudio međusobni rezultat, u kome je ekipa DŠK “OSNOVAC” poražena minimalnim rezultatom 2.5-1.5, iako je prema pozicijama u meču trebala da dobije taj susret ubedljivim rezultatom.

  I pored propuštene šanse za osvajanjem prvog mesta, postignut je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni osvajanjem srebrnih medalja i jako vredne novčane nagrade, a ekipu koja je to ostvarila činili su Andrija Pavlović, Jovan Lukić, Nikola Lukić i Pavle Pekić, uz trenera Igora Lukića, međunarodnog FIDE sudije.

  Ovaj uspeh je upotpunjen i time što je Nikola Lukić proglašen za najuspešnijeg igrača takmičenja na svojoj tabli, za šta je dobio pehar i novčanu nagradu, a na brzopoteznom turniru koji je odigran u toku takmičenja, Andrija Pavlović je osvojio četvrto mesto i novčanu nagradu.

  Takmičenje je treću godinu zaredom uspešno organizovao Šahovski klub “An Pasan” iz Sofije, na čelu sa Georgi Pavlovom, koji je obezbedio izvanredan nagradni fond od 1500 eura i maksimalno se potrudio da boravak na ovoj prekrasnoj planini svim učesnicima turnira ostane u nezaboravnom sećanju.

  Pored glavnog turnira, organizovan je i brzopotezni turnir, a tu su bile i nagrade iznenađenja, koje su izvlačene svojevrsnom tombolom, kao i prigodni pokloni trenerima i vođama ekipa, uz nezaobilazne šetnje i obilaske lokalnih atrakcija, od kojih su deci najviše pažnje privukle fenomenalne ski staze u Ski centru Osogovo.

  Pored velikog međunarodnog iskustva koje su deca stekla, sa ovog takmičenja vratili su se prepuni lepih utisaka, zadovoljni i motivisani za još bolju igru i rezultate na narednim turnirima, uz osvojene izvanredne nagrade.

  N.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com