• Gradovi

  DSS: Nije moguća politika ulaska u EU i slobodne saradnje s drugima

  Nije moguće istovremeno voditi politiku ulaska u Evropsku uniju i politiku razvoja ekonomskih odnosa s trećim zemljama, zasnovanu samo na trenutnim prednostima Srbije kao države van EU, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije, Miloš Jovanović.

  U saoopštenju pod naslovom „Nije moguća ekonomska politika ‘i jare i pare’ „, Jovanović se osvrće na ovonedeljnu izjavu ministra bez portfelja u Vladi Srbije, Nenada Popovića, da je ruskom ministru poljoprivrede rekao da zahvaljujući bilateralnom sporazumu o slobodnoj trgovini, postoje „ogromni potencijali dugoročne saradnje dve zemlje u oblasti poljoprivrede“.

  Ta izjava je „odraz konfuzne politike Vlade Srbije“, ocenio je Jovanović.

  „Potpuno je neverovatno da bilo ko iz srpske Vlade može da pomisli da ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Petrušev može da bude do te mere naivan i neobavešten, pa da ne zna da je u postojećim okolnostima besmislena svaka ideja i ponuda dugoročne saradnje i ulaganja u zajedničke izvozne projekte“, piše u saopštenju DSS.

  Opšte je poznata činjenica, objasnio je Jovanović, da pristupanjem Evropskoj uniji Srbija preuzima obavezu da u potpunosti sprovodi spoljno trgovinsku politiku Brisela i da raskine sporazume o slobodnoj trgovini koje je samostalno sklapala. To uključuje i sporazum zaključen s Rusijom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com