KiM

DSS osuđuje dogovor o telekomunikacijama sa Prištinom

BEOGRAD – Poslanik DSS Milan Lapčević danas je u izjavi novinarima u parlamentu osudio dogovor o telekomunikacijama sa Prištinom, jer smatra da nije u interesu Srbije.

Lapčević je rekao da je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u svom maniru istakao da je taj dogovor još jedna u nizu pobeda Srbije, ali tvrdi da je to zapravo težak poraz i nastavak pogubnog procesa u kome vlast daje još jedan atribut državnosti takozvanom samoproglašenom Kosovu.

Lapčević kao praznu priču i zamagljivanje suštine vidi navode da će biti zaštićena imovina Telekoma Srbije na KiM i osnivanje ćerke firme u pokrajini, kao i dodeljivanje pozivnog broja Kosovu kao geografskoj oblasti,

On je kazao da će ćerka firma Telekoma Srbije na KiM biti formirana po zakonima samoproglašenog Kosova, čime se indirektno priznaju i ti zakoni i ustav Kosova, te da je štetno po interese Srbije da sve žrtvuje radi „maglovitog puta“ ka EU.

Lapčević kaže da od predsednice parlamenta Maje Gojković traži da zakaže sednicu Skupštine o državnoj politici prema KiM, na koju bi došli predstavnici vlade Srbije i predsednik Tomislav Nikolić.

On je podsetio da je DSS još u avgustu tražio tu sednicu na kojoj bi se razgovaralo o strategiji države prema KiM I perspektivama Srbije da sačuva suverenitet u pokrajini, te utvrđivanje minimuma državnih interesa.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh