• KiM

  DSS osuđuje dogovor o telekomunikacijama sa Prištinom

  BEOGRAD – Poslanik DSS Milan Lapčević danas je u izjavi novinarima u parlamentu osudio dogovor o telekomunikacijama sa Prištinom, jer smatra da nije u interesu Srbije.

  Lapčević je rekao da je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u svom maniru istakao da je taj dogovor još jedna u nizu pobeda Srbije, ali tvrdi da je to zapravo težak poraz i nastavak pogubnog procesa u kome vlast daje još jedan atribut državnosti takozvanom samoproglašenom Kosovu.

  Lapčević kao praznu priču i zamagljivanje suštine vidi navode da će biti zaštićena imovina Telekoma Srbije na KiM i osnivanje ćerke firme u pokrajini, kao i dodeljivanje pozivnog broja Kosovu kao geografskoj oblasti,

  On je kazao da će ćerka firma Telekoma Srbije na KiM biti formirana po zakonima samoproglašenog Kosova, čime se indirektno priznaju i ti zakoni i ustav Kosova, te da je štetno po interese Srbije da sve žrtvuje radi „maglovitog puta“ ka EU.

  Lapčević kaže da od predsednice parlamenta Maje Gojković traži da zakaže sednicu Skupštine o državnoj politici prema KiM, na koju bi došli predstavnici vlade Srbije i predsednik Tomislav Nikolić.

  On je podsetio da je DSS još u avgustu tražio tu sednicu na kojoj bi se razgovaralo o strategiji države prema KiM I perspektivama Srbije da sačuva suverenitet u pokrajini, te utvrđivanje minimuma državnih interesa.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com