Gradovi

Dudić spreman da sa Zilkićem razgovara o jedinstvu IZ

NOVI PAZAR – Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija Mevlud Dudić odazvao se pozivu reisa Islamske zajednice Srbije Adema Zilkića i poručio da je spreman na razgovor o jedinstvu Islamske zajednice sa svim pojedinačnim i kolektivnim legalnim i legitimnim faktorima.

U saopštenju Informativne službe Mešihata se navodi da je Dudić u tom smislu spreman da razgovara i sa Zilkićem, kao i sa drugim imamima koji žele povratak u matičnu, jednu jedinu legalnu i legitimnu Islamsku zajednicu.

„Mi imamo kapaciteta razgovarati o ovome i svim drugim važnim pitanjima bez domaćih i stranih posrednika i pokrovitelja u duhu principa autonomnosti i ravnopravnosti Islamske zajednice“, navodi se u saopštenju.

Zilkić je juče pozvao Dudića na razgovor o pomirenju dveju islamskih zajednica a, kako je naveo, s obzirom na to da u Srbiji žive i muslimani pripadnici drugih nacionalnosti, predložio je da se ti razgovori obave uz posredovanje reisa IZ BiH Huseina Kavazovića i muftije kosovske IZ Naima Trnave.

Foto Tanjug/I. Ličina, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh