• Novosti online

  Дует гитарских вируоза

  Сарадња Влатка Стефановског и Мирослава Тадића данас је већ легендарна, нешто без чега музичка сцена Балкана више не би деловала потпуно. Имала су њих двојица изузетне самосталне каријере и пре и после заједничког музицирања. Али, утолико је већи њихов успех што су, након што су већ испунили своје засебне креативне мисије, успели да створе и нешто ново и толико специфично да у мислима публике иду заједно као и култни парови гитарских хероја рокенрола.

  У тренутку када су почели да свирају заједно, а било је то пре 21 годину, још се није знало колико ће та идеја бити плодна. Тада су снимили албум „Крушево”, који је управо добио свој наставак, назван једноставно „Крушево 2”.

  Његове фрагменте синоћ су премијерно представили на концерту у „Комбанк дворани” у оквиру „Гитар арт фестивала”. Публика је уживала док су двојица гитариста жицама плела мелодијске фигуре.

  – Ту музику Мирослав и ја још нисмо свирали на јавном наступу, тако да и за нас концерт у „Комбанк дворани” представља радост и инструментални изазов. Људи који пазе до звука и квалитетне музике у великој мери цене наш албум „Крушево” и зато ми његов наставак радимо полако, с непрестаним стваралачким преиспитивањем – казао је Стефановски за Танјуг уочи концерта.

  На синоћњем наступу, Тадић и Стефановски још једном су доказали колико је тешко наћи некога ко на њиховом виртуозном нивоу уме да комбинује етно са џезом, рок и блуз с фламенком.

  У својим соло радовима обојица су, између осталог, и цењени аутори музике за филмове, позоришне представе и балет. Када су заједно, такође стварају и публику убацују у један посебан „филм”.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com