Gradovi

Dug i glasan aplauz za nemačku trupu Drezden-Frankfurt

„Primarna trilogija“na 13. Beogradskom festivalu igre

BEOGRAD – Nemačka plesna trupa „Drezden-Frankfurt“ nastupila je večeras u „Sava“ Centru, u okviru 13. Beogradskog festivala igre sa koreografijom svog umetničkog direktora Jakopa Godanija – „Primarna trilogija“.

Godanijev komad „Primarna trilogija“ prikazuje čistu kreaciju u kojoj je koreografija, kompleksna i konceptualno ogoljena, glavno sredstvo izražavanja.

Veštinom matematičke preciznosti i strastvene fizikalnosti pokreta, odražavajući složene odnose između pokreta i percepcije, Godani otkriva umetničku suštinu koja u slučaju nemačke kompanije znači identitet.

Zahtevna, dinamična, uzbudljiva koreografija, brz, radikalan i kompleksan pokret na sceni na kojoj je samo 15 igrača, bez ikakve scenografije, prikazuje težnju koreografa da pruži čistu igru prilagođenu sadašnjem trenutku, savremenom gledaocu koji živi brzo, prinuđen da isto tako misli i reaguje.

Godanijev komad je istovremeno sofisticiran, telesan i sirov. On koristi kolektivnu snagu u formi jednog organizma, na vrlo ekspresivan način.

Svedeni, a opet neobični kostimi i svetlo, koje takođe osmišljava Godani, u funkciji su dramatičnosti i energičnosti pokreta, a sve osnažava muzika grupe „48nord“.

Dinamičnim, novim koreografskim jezikom, koji zahteva virtuoznost u svom izrazu, a u isto vreme predstavlja fizički i mentalni izazov za igrače, Godani tradicionalno nasleđe igre približava savremenoj misli.

Publika je dugim glasnim aplauzom i ovacijama pozdravila izuzetne igrače kompanije „Drzden-Frankfurt“ i koreografa Godanija koji se poklonio okupljenima u „Sava“ Centru.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh