Gradovi

Đukanović čestitao Vučicu Dan državnosti

PODGORICA – Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću 15. februar – Dan državnosti Srbije, i pozvao ga da „u cilju jačanja političkog dijaloga i daljeg unapređenja saradnje“ poseti Crnu Goru ove godine.

„Verujem da delimo zadovoljstvo zbog toga što se, uprkos raznim izazovima, bilateralni odnosi i saradnja u kontinuitetu razvijaju uzlaznom linijom, na osnovama tradicionalne bliskosti i povezanosti Crne Gore i Srbije, i zajedničkih strateških ciljeva koji danas dodatno povezuju naše zemlje i narode“, naveo je Đukanović, uputivši najiskrenije čestitke i najbolje želje za napredak i dobrobit Srbije i njenih građana.

„Dalji progres u pregovaračkom procesu sa EU otvara za to nove mogućnosti“, naveo je crnogorski premijer, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

On je dodao da je to istovremeno i snažan doprinos jačanju regionalne stabilnosti, čemu su do kraja posvećeni i Podgorica i Beograd.

„Siguran sam da je poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO dodatna garancija u tom pravcu. Sve ovo zajedno predstavlja stabilan okvir za realizaciju krupnih projekata od zajedničkog interesa u putnoj, željezničkoj i energetskoj infrastrukturi, za širi razvoj ekonomskih odnosa, i svestrane saradnje u svim oblastima“, navodi se u čestitki.

Đukanović je pozvao Vučića da „u cilju jačanja političkog dijaloga i daljeg unapređenja saradnje, poseti Crnu Goru tokom ove godine, u kojoj Crna Gora „slavi prvu deceniju od obnove nezavisnosti“.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh