Svet

Đukanović:Svi su postali vlast

Rasplet u crnogorskom parlamentu očekuje se danas, nakon glasanjao poverenju vladi i premijeru Đukanoviću.Da bi vlada opstala, potrebno je da je podrži većina poslanika od ukupnog broja, odnosno 41 poslanik. Vladajuća većina ima 44 poslanika, od kojih su pet iz SDP-a, manje članice vladajuće koalicije čiji se lider suprotstavio Đukanoviću, a kako prenose mediji i sama poslanička grupa se podelila.

„Demokratska partija socijalistanema plan B u slučaju izglasavanja nepoverenja Vladi, poručio je lider te stranke i premijer, Milo Đukanović, dodajući da nema razloga za zebnju.

On je juče u parlamentu naveo da je kriza u odnosima partnera u vladajućoj koaliciji između DPS i SDP kulminirala ocenama da je vlada tehnička i da je njeno trajanje politički racionalno do trenutka donošenja odluke o pozivu NATO za otpočinjanje pristupnih pregovora sa Crnom Gorom. Zbog toga je, kako je rekao, i pokrenuo pitanje poverenja vladi.

“ Ovakvo nekonzistentno funkcionisanje vlasti tolerisao sam samo zarad dobijanja pozivnice za NATO“, istakao je Đukanović, naglašavajući dau poslednje vreme u Crnoj Gori ne postoji jasna linija između opozicije i vlasti, već da su svi postali vlast, neko regularno neko neregularno.

Krivokapić koji je i predsednik Skupštine Crne Gore poručio je da je sadašnja Crna Gora prodala sve što je prethodna Crna Gora stvorila te da Vlada ne razume podelu vlasti, već sanja jedinstvo vlasti.

„Možda budu imali još šest meseci, ali će izgubiti mnogo više nakon toga“, naveo je Krivokapić, poručujući da će ostati da brani ono što je stvorio zajedno sa premijerom Đukanovićem „od ovog Mila Đukanovića“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh