Gradovi

Đukić-Dejanović: SPS nije sam sebe kandidovao za vladu

BEOGRAD – Funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da SPS nije u ovoj vladi, tako što je ta stranka sama sebe kandidovala za učešće već da je to bila odluka premijera Aleksandra Vučića, koji je rekao da je vlada sa socijalistima bolja.

„Ja mislim da je to istina. Mi ćemo na izbore ići u dve kolone, ne možete očekivati čak ni od ljudi iz iste političke opcije da će se ponašati podjednako korektno, ili da će na sličan način verbalizovati svoje stavove“, rekla je Dejanović za B92 na pitanje da li su odnosi na relaciji SNS-SPS narušeni.

Ona je takođe rekla da je počasni predsednik SPS Milutin Mrkojnić koji je nedavno kritikovao rekonstrukciju stanice „Prokop“ autentična ilčnost, te da su socijalisti zbog njegovih izjava i ranije imali probleme, odnosno nanosio im je štetu.

„Suština je da pojedinačni komentari uvek izazovu reakciju pojedinaca, ali na bitnim državnim pitanjima na kojima, po našoj oceni, vlada vrlo korektno radi, nema nikakvih mimoilaženja, niti suprotstavljanja. U krajnjem slučaju SPS je smatrala da izbori nisu ni potrebni“, rekla je Đukić Dejanović.

Na pitanje da li je i Branko Ružić autentičan, Đukić Dejanović je navela da on nikada nije kritikovao politiku vlade, niti je na organima bio protiv odluka koje su socijalisti donosili.

Komentarišući reči bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića da je „najgori kadar SNS bolji od najboljeg iz SPS“, Đukić Dejanović kaže da i kao čovek i kao političar beži od ekstremnih ocena.

Foto Tanjug, N. Milošević/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh