Gradovi

Dunav i jezera glavne teme srpske ponude na Sajmu turizma

BEOGRAD – Na Međunarodnom sajmu turizma koji pod sloganom „Gde još niste bili“ počinje 18. februara, srpska ponuda biće kao i svake godine predstavljena u hali četiri Beogradskog sajma, a glavna tema biće Dunav i jezera, najavila je danas direktorka Turisticke organizacije Srbije Marija Labović.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, ona je rekla je da tako značajna prvenstva koja smo imali ove godine i manifestacije tog tipa uvek značajno doprinose poboljšanju turističkog prometa i povećanju broja gostiju koji borave u našoj zemlji.

„Ono što je najznačajnije je taj imidž koji oni donose sa sobom, tako da u tom smislu gledano izuzetno su bila značajna, dobar su start za ovu godinu i dobar preduslov za odličan rezultat ove godine kada je turizam u pitanju“, rekla je Laboviceva.

Ona je navela da su u TOS-u odlučili da februar proglase mesecom turizma te da su započete razne kampanje, fejsbuk kampanje, kviz, otvoren infocentar na najatraktivnijoj lokaciji.

Kako ističe, generalno gledano TOS je u konstantnoj kampanji i kao kruna će doći sajam turizma „gde cemo poentirati kada je turizam u pitanju“.

Labovićeva kaže da će se srpska ponuda kao i svake godine standardno predstaviti u hali četiri Beogradskog sajma, cela hala je hala Srbije a TOS je uložio veliki napor da bude konkutentniji u odnosu na inostranu ponudu.

„Ono što je novina u sajamskom predstavljanju je da smo uneli neke inovacije u prezentaciji, tako da ćemo imati nove mobilne aplikacije jer tako želimo da pratimo trendove i da iskočimo iz uobičajenog“, kaže ona.

Prema njenim rečima, Dunav, reke i jezera biće glavna tema, ali pored toga, biće prisutni gradski odmori, banje i planine kao i manifestacije kao što su 160 godina Nikole Tesle za šta je napravljen poseban kutak.

Istakla je da su domaći turisti tokom prošle godine pokazali veće interesovanje za boravak u zemlji, što zbog subvencionisanih vaučera, što zbog bolje promocije.

„U tom smislu mi i ove godine nastavljamo sa tom kampanjom – gde želimo da se posebno obratimo domaćim turistima jer tu ima dosta potencijala ako uzmemo u obzir da smo nakon sedam godina prvi put imali rast prošle godine – zaista bismo da se taj trend nastavi ubuduće jer Srbija ima dosta toga da ponudi i da konkuriše svetskim destinacijama“, zaključila je Labovićeva.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh