Gradovi

Dunav osiguranje isplatilo skoro 1,6 miliona dinara odštete

BEOGRAD – Kompanija „Dunav osiguranje“ danas je isplatila više od milion ipo dinara vlasnicima stanova oštećenih u požaru, koji se prošle nedelje dogodio u stambenoj zgradi na Keju oslobođenja 13 c u Zemunu.

Ukupna šteta na svim oštećenim stanovima iznosi 1.809.300 dinara. Kompanija je vlasnicima stanova danas isplatila iznos od 1.583.059 dinara, shodno ugovorenim uslovima za osiguranje preko sistema objedinjene naplate „Infostana“.

Usled požara koji se 8. januara dogodio u Zemunu, u stambenoj zgradi na Keju oslobođenja, osam stanova pretrpelo je veliku materijalnu štetu, od kojih je sedam osigurano u Kompaniji „Dunav osiguranje“, dodaje se u saopštenju te kompanije.

Na osnovu prijava šteta Kompaniji 11. i 12. januara, stručni timovi „Dunav osiguranja“ u kratkom roku obišli su stanove zahvaćene požarom i procenili obim i visinu štete.

Stan koji je pretrpeo veća oštećenja kao posledicu požara i gašenja nije bio osiguran, saopštila je ta kompanija.

„Dunav osiguranje“ isplatilo je i delimičnu odštetu vlasniku neosiguranog stana po osnovu odgovornosti, u visini od 22.000 dinara. Ukupna šteta u ovom stanu je 190.000 dinara.

Kada se dogode štete na velikom broju stambenih jedinica, koje nisu zanemarljivih razmera, uloga i značaj osiguranja, to jest zaštite imovine i imovinskih interesa osiguranika dobijaju svoju punu potvrdu, podsećaju iz Dunav osiguranja.

U saopštenju se zaključuje da je Konpanija brzom reakcijom, punom stručnom podrškom i procenom, kao i pravovremenom isplatom naknade štete, još jednom je potvrdila i opravdala status vodećeg osiguravača u zemlji i regionu.

Foto Tanjug/video, skrinšot

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh