Kultura

„Dunjaluk“ u Bitefu – poklanjamo karte!

dunjalukFoto: Sonja Žugić, Bitef

Predstava „Dunjaluk“ biće izvedena u ponedeljak, 8. februara u 20 časova u Bitef teatru. Ako želite ulaznice, pošaljite nam email sa svojim imenom, prezimenom i naznakom „Dunjaluk“ na adresu nagrade@mondo.rs. Dobitnici će odmah biti obavešteni emailom o načinu preuzimanja nagrada.

„Dunjaluk“ je predstava koreografa Miloša Isailovića, a naziv potiče od pojma koji se koristi u islamskom verskom ili filozofskom smislu, a znači „ovaj svet“. Predstava govori o položaju mlade grupe ljudi na ulicama Beograda, o ulozi svakog od nas u svakidašnjem svetu, sopstvenoj borbi u sistemu koji je sklopljen, i koji nameće svoja pravila i put.

Igraju Ana Ignjatović Zagorac, Tamara Pjević, Nataša Gvozdenović, Miona Petrović, Jelena Bulatović i Sara Tošić. Dramaturgiju potpisuju Stela Mišković i Luka Mihovilović, muziku Darja Janošević, a kostim Darinka Mihajlović.

„Ideja za predstavu nastala je iz lične refleksije života i trenutnog pređenog puta. Kao što Zabranjeno Pušenje kaže, kad procvatu behari, kad dunjaluk zamiri… Želim da prikažem kako je to kada svet oko mene zamiri, šta se budi, gde nas odvodi i da li nam nekoga dovodi“, rekao je Isailović.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh