• Gradovi

  Duplo manje zainteresovanih turista za letovanje u Turskoj

  BEOGRAD – Interesovanje srpskih turista za letovanje u Turskoj prepolovljeno je u odnosu na prošlu godinu, ali nema masovnog otkazivanja aranžmana onih koji su se već opredelili za ovu destinaciju, rekao je Tanjugu direktor Jute Aleksandar Seničić.

  Pisanje pojedinih medija da će agencije vraćati novac putnicima koji otkazuju putovanje za Tursku, ali da će ER Srbija naplaćivati penale agencijama za otkazivanje čarter letova, direktor Jute ocenjuje kao tendenciozno i da neko pokušava da posvađa domaćeg avioprevoznika i turoperatere.

  On kaže da agencije imaju razumevanja za Er Srbiju, koja je imala dodatne troškove planirajući ovu sezonu- angažovali su dodatnu radnu snagu, platili takse za aerodrome.

  „Agencije se trude da reše problem i jedan deo aviona je preusmeren na druge destinacije. Recimo, biće uveden čarter za Crnu Goru osim redovnih linija, Italiju, pa imamo nove destinacije u Grčkoj“, pojašnjava Seničić.

  On kaže da su netačne tvrdnje da će agencije u slučaju otkazivanja letova domaćem avioprevozniku morati da plate depozit od 25 odsto.

  „Ne možemo unapred znati koliko će Er Srbija zaračunati, ako uopšte zaračuna penale. Mi još uvek pregovaramo sa njima i na dobrom smo putu da nađemo rešenje da svi budemo zadovoljni“, naglašava Seničić.

  On dodaje da ove godine vlada veće interesovanje za Grčku, Bugarsku, Crnu Goru- destinacije koje su blizu.

  Osim Turske, interesovanje za Egipat je, kaže on, veoma malo, dok je interesovanje za Tunis potpuno prestalo, a razlog tome su sve učestaliji teroristički napadi.

  Foto Tanjug/ S.Stanimirović, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com