• Gradovi

  Duraković ličnost godine po izboru Nezavisnih novina

  BANJALUKA – Ćamil Duraković, načelnik opštine Srebrenica, izabran je za ličnost 2015, na tradicionalnoj manifestaciji banjalučkih Nezavisnih novina.

  Uređivački kolegijum Nezavisnih objavio je da smatra da Duraković predstavlja odličan primer domaćinskog upravljanja lokalnom zajednicom, a priznanje mu je uručeno i zbog poruka mira, suživota i tolerancije koje ovaj načelnik svakodnevno šalje svojim sugrađanima, ali i celoj BiH.

  Nagradu Ćamilu Durakoviću, uručio je Džonatan Mur, šef Misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini.

  Zahvalivši na nagradi Duraković je rekao da BiH na putu pomirenja sprečava politika i da je puno političkog otpora na tom putu.

  „Hvala svima koji su bili predmet odluke i što su nam dali snagu ne da gradimo novu Srebrenicu nego da vratimo onu staru, koja je bila kulturni i politički i ekonomski centar“, rekao je on i dodao da nagradu shvata kao nagradu Srebreničanima, a ne njemu lično, te da mu je drago što ju je dobio upravo u Banjaluci.

  „Ljudi u Srebrenici nemaju šta da jedu Verujte da dnevno potpisujem između 500 i 1.000 KM za osnovne životne namirnice. Drago mi je da je neko to prepoznao“, istakao je Duraković.

  Durakoviću su čestitke uputili hrvatski predstavnik u Predsedništvu BiH i predsedavajući tog tela Dragan Čović, koji je tu nagradu dobio 2014. i premijer Srbije Alksandar Vučić dobitnik iste nagrade za 2013. godinu.

  Prethodni dobitnici su bili crnogorski premijer Milo Đukanović, Novak Đoković, bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović ….

  Foto Tanjug, video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com