Gradovi

Duraković u četvrtak u Vladi Srbije predstavlja programe

SARAJEVO – Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković najavio je da će u četvrtak u Vladi Srbije predstavniti projekte koji su bitni za razvoj te opstine, a u čiju izgradnju je novac uložila Srbija.

Duraković je gostujući na regionanoj N1TV kazao da se tom prilikom u Vladi Srbije sastati sa potpredsednicom Zoranom Mihajlović.

„Odlučili smo da uradimo gradsko obdanište koje trenutno funkcioniše, ali van zakonskih okvira jer nema minimalne preduslove da bi naša deca tu boravila. Sam kapacitet obdaništa je tri puta manji nego što bi trebalo da bude“, kaže Duraković.

Drugi projekat je izgradnja mosta na jezeru Perućac koji je porušen u ratu.

„Naši budući planovi za razvoj turizma na jezeru Perućac su veliki i mislim da je taj most velika prepreka u putnoj komunikaciji do našeg jezera“, poručuje Duraković.

Treći projekat koji će biti predstavljen Vladi Srbije je saobraćajna komunikacija kroz Srebrenicu.

„Želimo trajno rešiti i taj problem Srebrenice. Želimo uraditi glavnu saobraćajnicu sa uređenjem vodovoda i kanalizacije“, kaže on.

Ukoliko Vlada Srbije odobri ove projekte, napominje Duraković, početak njihove implementacije bit će na proljeće.

„Imamo jasno zacrtan plan i očekujemo da realizujemo ono što smo zacrtali. Sredstva postoje i očekujem da će biti dosta pozitivnih koraka. Očekujem da ćemo naš lokalni interes provesti iako će ova godina biti dosta turbulentna“, kaže načelnik Opštine Srebrenica.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh