Gradovi

Đurić: Brisel u neverici, Srbija saoseća

BRISEL – Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, koji se danas u vreme terorističkih napada zatekao u Briselu, izjavio je Tanjugu da puste ulice tog grada svedoče da niko nije pripremljen za užase koje donose terorizam i fanatizam bilo koje vrste.

„Brisel, koji je, kako i dolikuje neformalnoj prestonici Evrope, do sada bio jedan od najotvorenijih gradova za migrante iz Afrike i sa Bliskog Istoka, sa nevericom je primio vesti o napadima. Ulice su puste, radnje zatvorene, a linije javnog saobraćaja u prekidu. Ovaj grad je očigledno napadnut kao simbol, kao administrativno sedište Evrope i jedna od multietničkih sredina na našem kontinentu. To je dakle bio napad na zajedničke evropske vrednosti“, rekao je Đurić.

Srbija, prema njegovim recima, saoseća sa građanima Belgije i svim Evropljanima, odnosno svima koji se Evropljanima osećaju, bez obzira na to koje su vere ili boje kože.

„Na meti terorista su u bliskoj prošlosti bili i London i Pariz i Moskva. Ovaj napad još jednom potvrđuje da svi u Evropi mogu biti potencijalne mete, i zato Evropa na ovakve pretnje mora da ima i jedinstven odgovor“, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM danas je trebalo da predvodi našu delegaciju na sastanku ekspertskog dijaloga sa Prištinom, ali je susret, zbog situacije u Briselu, otkazan.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh