Gradovi

Đurić čestitao Đurđevdan i Dan opštine Gora

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u svoje ime i u ime te kancelarije svim žitejima Gore i svim Gorancima čestitao Đurđevdan – Dan opštine Gora i Dan Goranaca.

„Vaša opština je uvek bila mesto gde su se susretale vrednosti koje znače čast, slobodu i ponos. Goranci su ove principe potvrđivali vekovima, pa i poslednjih decenija, kada je njihova privrženost Srbima i državi Srbiji neretko surovo kažnjavana. Ljubav i lojalnost koju ste iskazali kada je bilo najteže i žrtve koje ste zbog toga podneli, srpski narod ne sme i neće zaboraviti“, naveo je Đurić u čestitki.

On je poručio da rad su, marljivost i naglašena vera u bolje sutra, osobine koje krase svakog Goranca.

Te osobine, pored velikih prirodnih potencijala vaše opštine, daju nadu u razvoj Gore i stvaranje boljih uslova za život svih njenih građana, naveo je Đurić i dodao da u tome mogu da računati na punu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju i njega lično.

„Goranci su vekovima ponosno čuvali svoju posebnost i sećanje na svoje korene, a Vlada Srbije će učiniti sve da spreči napade na vaš nacionalni identitet i da vam izdejstvuje bolju političku vidljivost i snažniji uticaj. Iako geografski živite na rubu naše države, nećete biti na rubu, već u samom središtu, našeg interesovanja“, naveo je Đurić, saopšteno je iz vladine Kancelarije za KiM.

Foto Tanjug/S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh