Gradovi

Đurić: Ivanović nije imao pravo na fer suđenje

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ponovio je danas da je presuda Oliveru Ivanoviću kojom je osuđen na devet godina zatvora duboko nepravedna, da nije zasnovana na činjenicama i događajima 1999, te da je siguran da neće doprineti većem poverenju u institucije i vladavinu prava na KiM.

„Uveren sam da Ivanović nije imao pravo na fer suđenje, niti da učini sve što je pravno moguće da dokaže svoju nevinost, rekao je Đurić u intervjuu Blicu.

Na pitanje šta očekuje od suda za zločine OVK, on je rekao da treba podržati svaki korak koji pruža nadu da će makar deo odgovornih za zločine nad Srbima biti procesuiran.

„Međutim, Srbi imaju negativno iskustvo sa međunarodnim pravosuđem. Tako da mogu da kažem da ćemo tom sudu pomoći koliko možemo, a on tek treba svojim radom da zadobije naše poverenje“, rekao je Đurić.

Upitan o tome što se iz Prištine najavljuje da Isa Mustafa neće doći u Brisel na nastavak dijaloga, Đurić je kazao da je Srbija opredeljena i spremna za dijalog.

„Ko će predstavljati Prištinu i da li će doći njihova je unutrašnja odluka“, rekao je Đurić i naglasio da nije važno samo prisustvovati sastancima, već i doći spreman da se postižu dogovori i da se oni sprovode.

„Vlada će zato narednih dana razmotriti svoju politiku i prilagoditi je ponašanju drugih u ovom dijalogu“, istakao je.

Formiranje Zajednice srpskih opština je, kako kaže, imperativ normalizacije odnosa i to će biti tema broj jedan u Briselu.

On je rekao i da je izborni cilj SNS pobeda na svim nivoima održavanja izbora.

Nastupićemo kao lista protiv nezaposlenosti, korupcije, i za snažne institucije sa ciljem da završimo posao koji je započet, rekao je Đurić.

Foto Tanjug/T. Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh