• Gradovi

  Đurić: Svaki naš novi vinograd, novi međaš opstanka na KiM

  LEPOSAVIĆ – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da vinogradari na KiM mogu da računaju na podršku države i da je svaki novi zasađeni vinograd novi stub opstanka Srba u pokrajini.

  Đurić je u pratnji ministra privrede Željka Sertića obišao selo Kutnje u opštini Leposavić i gazdinstvo Slaviše Lakićevića koji se bavi vinogradarstvom i proizvodnjom sadnica maline.

  Đurić je čestitao Lakićeviću za koga je rekao da je primer koliko u ovom trenutku jeste važno da se uđe u nove zasade, novu borbu za nove čokote vinograda, “zbog toga što svaki naš novi vinograd je još jedan mali kamen međaš i stub našeg opstanka na Kosovu i Metohiji”.

  Đurić je kazao da na vrlo konkretnu podršku države može da se računa i poručio Srbima na Kosovu da iskoriste svaki plodni ar i svaku plodnu poljanu.

  Ministar Sertić je kazao da primer ovog domaćina predstavlja veliki podstrek za sve one koji žele da se upuste u ovakve poslove, da se osete snažnijim i boljim.

  “Zato što to može da se radi i zbog toga smo proglasili, kao Vlada Srbije, godinu preduzetništva i kroz naše programe pomažemo upravo ovakve ideje i projekte u kojima ljudi žele da pokrenu nešto novo”, rekao je Sertić.

  Slaviša Lakićević objasnio je da se nekada davno upravo u ovom selu bili vinogradi i da je njegova namera da postepeno pod vinogradima bude od sadašnjih 2, preko 60 hektara.

  Lakićević je istakao da se u ovom selu nalazi i jedini matičnjak maline na Kosovu sa kojeg prodaje sadnice.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com