Gradovi

Đurić: Svakog dana, ne samo 8. marta, poštovati žene

Sofronijević: Zahvalna sam Đuriću zbog posete našem domaćinstvu

ZVEČAN – Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je danas u Velikom Rudaru kod Zvečana gazdinstvo Nadice Sofronijević i izjavio da je 8. mart dan koji ima smisla samo ako nas podseti da svakog dana treba da poštujemo žene i ulogu koju imaju u porodici i društvu.

Đurić se na licu mesta uverio kako živi domaćinstvo Nadice Sofronijević koja se bavi stočarstvom i istakao da je ova žena primer svima koji žele da žive od svog rada i budu uspešni.

“Međunarodni dan žena je prilika da se podsetimo koliko u Srbiji ima hrabrih i snažnih žena, majki i supruga i sestara, žena koje su stubovi srpskog naroda i to snažni stubovi srpstva, zahvaljujući kome naš narod opstaje kroz vekove,”- rekao je on.

Nadica je sjajan primer žene koja je u teškim uslovima, sa svojom porodicom baveći se stočarstvom, obezbedila i svojoj ćerki studije i svojoj porodici život i egzistenciju, kazao je direktor Kancelarije za KiM.

“Mnogo je žena koje su primer takve hrabrosti a 8. mart ima smisla samo ako nas podseti da svakoga dana treba da poštujemo naše žene, njihov položaj, njihovu ulogu i sve ono što one znače,”- istakao je Đurić.

Sofronijević se zahvalila Đuriću na poseti njenom domaćinstvu i istakla da je stado od preko 120 ovaca stvoreno zajhvaljujući pomoći Epahije raško-przirenske.

Sofronijević je rekla da se ovčarstvom bavi 14 godina, da su joj pre sedam godina ukrali 60 ovaca a da joj je pomogla Eparhija raško-prizrenska i vladika Teodosije, koji jj je tada poklonio par ovaca od kojoh sada ima stado koje broji preko preko 120.

Đurić je kazao da i ovaj primer porodice Sofronijević pokazuje koliko je veliki značaj Eparhije raško-prizrenske.

“To je još jedan od primera zbog čega je Eparhija raško-prizrenska suštinski važna za opstanak našeg naroda. Ovo namerno govorim zbog svih onih koji kritikuju i ne razumeju koja je uloga Eparhije raško-prizrenske,”- rekao je Đurić.

Eparhija je oslonac ne institucija, ne političara, nego oslonac naših ljudi, obični hrabrih poštenih ljudi koji zahvaljujući svom radu, kao Nadica, opstaju na ovim prostorima, zaključio je Đurić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh