Gradovi

Đurić: Vlada i ove godine podržala razvoj turizma na KiM

Teodosije: Pozivam Vas da posetite KIM u što većem broju

BEOGRAD – Putovanje kroz Kosovo i Metohiju nikada nije samo turističko, već i duhovno, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, navodeći da je Vlada Srbije i ove godine podržala razvoj turizma u južnoj pokrajini.

Na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavljeni su turistički potencijali na zajedničkom štandu Kancelarije za KiM i Turističke asocijacije, a tom prilikom danas je upriličen i svečani umetnički program.

„Kosovo i Metohija svojim prirodnim lepotama i svetinjama spada među najveće dragulje naše ukupne vekovne ne samo turističke, već i duhovne ponude. Putovanje kroz južnu srpsku pokrajinu nikada nije samo turističko, to je jedna duhovna i za svakog ko na Kosovo dođe, lična priča koja se formira kroz interakciju i komunikaciju sa našim svetinjama, razgovore sa našim ljudima, svima onima koji opstaju na Kosovu i Metohiji u gotovo nemogućim uslovima“, rekao je Đurić.

Svaka priča na KiM vredna je sa svakog našeg mesta, kraja, rekao je Đurić, ističući da je Vlada Srbije i ove godine podržala razvoj turizma na KiM.

Prema njegovim rečima, ski-centar Brezovica jedan je od lidera zimskog turzima u regionu i ove godine uspešno posluje, a nalazi se na skijaškoj turističkoj mapi Evrope.

On je rekao da je obnova banje i Banjskoj u toku, i da će do leta biti završena prva faza, koja obuhvata bazen sa termalnom vodom i vizitorski centar.

„Našem narodu na KiM važno je da imaju što više pažnje i poseta iz drugih delova Srbije, i od svih Srba ma gde živeli, a svaka poseta Kosovu znak je tople bratske podrške i ljubavi našim ljudima koji žive tu. Važno je da očuvamo srpski karakter Kosova i Metohije, i što se više budemo borili, kao i turističkim potencijalima, i željom da vidimo ono što je naše, možemo reći da za srpski narod ima nade“, rekao je Đurić.

Vladika raško-prizrenski Teodosije rekao je da je Kosovo i Metohija naš identitet i da je važno da sačuvamo vrednosti i učinimo da one budu dostupne svima.

„Kosovo i Metohija nije poznata samo po spomenicima, manastirima, muzejima, već i prirodnim lepotama“, rekao je vladika Teodosije i dodao da je važno da u što većem broju građani posećuju južnu srpsku pokrajinu.

Preview

MARKO DJURIC

Slide

VLADIKA TEODOSIJE

Slide

MARKO DJURIC

Slide

MARKO DJURIC

Slide

POGACA I SUNKA NA STANDU

MARKO DJURIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh