Gradovi

Dušan Panajotović i Ana Radoičić u Gvarneriusu

BEOGRAD – Violinista Dušan Panajotović nastupcihe 17. marta u Centru lepih umetnosti „Gvarnerius“, a dan kasnije koncert će na istom mestu održati flautiskinja Ana Radoičić.

Na koncertu pod nazivom „U susret proleću“ Panajotović će sa pijanistkinjom Natalijom Mladenović izvesti dela Baha, Betovena, Isaja, Paganinija, Mihajlovića.

Mladi, višestruko nagrađivani virtuoz rođen je u Knjaževcu 1992. gde je stikao osnovno muzičko obrazovanje u školi „Predrag Milošević“.

Pohađao je muzičku gimnaziju „Vojislav Vučković“ u Nišu, a osnovne i master studije završio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Trenutno je na prvoj godini doktorskih studija na smeru izvođačke umetnosti, odsek violina.

Tokom školovanja osvajao je mnogobrojne nagrade i priznanja, učestvovao je kao solista na mnogobrojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Sa orkestrom „Summit music Festival“ predstavio se u Španiji, sa orkestrom „BGO Dušan Skovran“ u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, sa srednjoškolskim orkestrom „Vojislava Vučkovića“ u dvorani Niškog simfonijskog orkestra u Nišu…

U saradnji „Gvarneriusa“ i Amabasade Belgije učestvovao na dobrotvornom koncertu „BELhospice“ koji je održan u rezidenciji belgijskog ambasadora.

Nastupao je u sali Berlinske filharmonije, kao član prvih violina „Deutsć-Skandinavisćes Orćestra“, kao koncertmajstor „Young Euro Clašic Orćestra“ pod rukovodstvom Liana Isakadze u sali „Berlin Konzerthaus“, a kao član prvih violina orkestra „BGO Dušan Skovran“ svirao je u Parizu u dvorani „Gaveau“.

Usavršavao kod Hagaia Šahama, Stefana Milenkovića, Olega Pokhanovskog, Liane Isakadze, Ilije Marinkovića, Ivane Aćimoske- Žikić, Maje Jokanović i usavršavao se na jednom od najvećih muzičkih festivala u Evropi „ISA- music Festival“ u Beču za koji je dobio punu stipendiju (2014).

Radoičić će nastupiti u „Gvarneriusu“ uz klavirsku saradnju Meri Bojić Radojčić, a gosti koncerta će biti Hristina Kovačević (oboa) i Milica Pekmezović (klavir)

Na programu će biti kompozicije Baha, Martina, Damasea, Ibera, Čajkovskog.

Ana Radoičić je rođena u Beogradu 1991. godine. Akademske studije je završila na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Na četvrtoj godini studija proglašena je za najboljeg studenta na odseku za flautu i harmoniku. Kao uspešan student dobila je stipendije fonda za mlade talente „Dositeja“.

Kao solista i član kamernih ansambala, učestvovala je na mnogobrojnim koncertima u Beogradu i Kragujevcu. Usavršavala se na kursevima u Srbiji i Italiji i dobitnica je mnogobrojnih nagrada.

Foto/ Guarnerius

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh