Novosti online

Душан Тадић не игра за Србију док је Ћурчић селектор

Фудбалер Саутемптона Душан Тадић рекао је да је разочаран што није позван за пријатељске мечеве репрезентације Србије, као и да га је посебно заболело што је из медија сазнао да није на списку, због чега је одлучио да неће више играти за национални тим док је Радован Ћурчић селектор.Ћурчић је прошле недеље објавио списак за пријатељске утакмице са Пољском 23. и Естонијом 29. марта, на коме се налази петорица дебитаната и на коме није било неколико до тада стандардних играча, међу којима је и Тадић. Селектор је приликом објаве списка рекао да је то „најбоље што Србија има”, што је посебно погодило Тадића.

„Погодилио ме је то. Играм у најјачој лиги на свету и мислим да имам најбољи учинак од свих играча (седам голова и седам асистенција). Већ другу годину сам међу пет најкреативнијих играча у Премијер лиги Енглеске. Свако има право на своје мишљење, али није у томе највећи проблем. На сваком списку репрезентације сам пет година, одазивам се на сваки позив и сада, практично из новина, сазнајем да нисам међу репрезентативцима”, рекао је Тадић агенцији Бета.

„И још да сазнам да нисам довољно добар. Мислим да сам заслужио да ме неко позове и каже о чему се ради. Јер, верујте, нема бољег осећаја него играти за репрезентацију. Овај начин на који се селектор Радован Ћурчић опходи према мени је омаловажавање и понижавање”, додао је он.

Некадашњи фудбалер Војводине, Гронингема и Твентеа потврдно је одговорио на питање да ли га је највише погодио однос према њему.

„Тачно тако. Ово је стварно ружно. То је кукавички, не позвати некога ко је био репрезентативац од 19. године и рећи му о чему се ради. Када се неко тако понаша према мени, и када ме неко не поштује, не могу ни ја њега да поштујем и ту је крај сваком поверењу међу нама. Нећу се одазивати на позиве у репрезентацију док је селектор Радован Ћурчић”, рекао је Тадић.

Овај 27-годишњак је рекао да никада до сада није имао проблема са Ћурчићем, али је оценио да селектор није дорастао том задатку.

„Нисам досада имао проблема са Ћурчићем. Истина, мислим да он није селектор који је дорастао томе да води репрезентацију. То се види у начину на који се понаша пред утакмицу, на дан и током утакмице. Нажалост, он се плаши своје сопствене сенке и страшљив је, што се одражава на екипу, поготово на млађе играче”, рекао је Тадић.

Он је признао и да су играчи криви за лоше резултате у последњим квалификационим циклусима.

„Ми фудбалери сносимо велики део одговорности што нисмо направили добре резултате у претходним годинама. Али, шта год да мислимо једни о другима у професионалном смислу, у људском постоје ствари испод којих се не иде, а то је да треба позвати некога и рећи му о чему се ради. А ако некоме желиш добро, не говориш јавно да он није довољно добар за репрезентацију, поготово ако рачунаш на њега у будућности. Већ га позовеш телефоном и кажеш шта мислиш. ; Када је неко лош према теби, немаш разлог да ти будеш добар према њему. Али није почело од мене”, рекао је Тадић.

Играч седмопласираног тима Премијер лиге, који и даље има шансе да се пласира у Лигу шампиона, рекао је да мисли да Србија са Ћурчићем неће „ништа урадити”.

„Волео бих да је другачије, али мислим да ми са Радованом Ћурчићем нећемо ништа урадити, јер је ствар у томе да неко ко није водио врхунски тим, екипу која иде на титуле, нема ни потенцијал, ни ауторитет, ни знање да води репрезентацију у победе. Имамо толико добрих тренера а води нас човек који је у више наврата био резервно и привремено решење. Са људима за епизодне улоге не можеш играти на великој сцени. Наравно, њему и екипи желим све најбоље”, рекао је он.

Душан Тадић је објаснио да је необично оштре речи изговорио јер није могао да ћути и истакао је да се проблеми националног тима неће решити ако се отворено не разговара о њима.

„Не могу да ћутим о овоме. Мислим да је време да не прећуткујемо проблеме које имамо и да отворено причамо о томе. Рекао сам шта сам имао и неко време нећу причати о овоме. Посветићу се раду у клубу, трудићу се да будем још бољи и наметнем се следећем селектору”, рекао је Тадић.

Душан Тадић је дебитовао за репрезентацију Србије у мечу против Пољске 2008. године, а репрезентативну каријеру привремено завршава пред још једну утакмицу са Пољском. Он је забележио 35 наступа за национални тим и дао је шест голова.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh