Novosti online

Двадесет четири црногорска племена против НАТО-а

Подгорица – Прваци двадесет четири црногорска племена окупљених у Вијећу народних скупштина (ВНС) су потписали Декларацију против уласка Црне Горе у НАТО, с пуним поштовањем према свим европским народима. „Молба коју је актуелни црногорски режим поднео НАТО-у да Црну Гору прими у своје чланство ући ће у историју највећих бешчашћа. Како та срамота не би пала и на народ Црне Горе који нико није ништа питао, ВНС протестује и противи се уласку Црне Горе у НАТО”, поручили су црногорски племенски прваци.

Потписници декларације, њих 72, уз потписе председника Скупштине и Управног одбора др Николе Кусовца и др Момчила Вуксановића овако су образложили мотив противљења уласку Црне Горе у алијансу: „Нема краћег образложења зашто Црна Гора не треба да буде у НАТО-у од чињенице да никад није била ни у једном војном савезу током своје вишевековне историје. Сам НАТО је злочиначким бомбардовањем Србије и Црне Горе одговорио на то питање. Уласком у НАТО придружили бисмо се злочинцима и оправдали злочине према сопственом народу.”

У овом документу наводи се да „без Црне Горе НАТО није мањи, нити са Црном Гором већи”. „Као чланица НАТО-а она би се смањила и понизила, порекла своју досадашњу историју, губећи свој образ и место међу народима”, пише у декларацији. „Упркос свему Црна Гора нема намеру да ратује ни са НАТО-ом ни за НАТО”.

На крају су представници народа поручили: „Као чланица НАТО-а претворила би се у бусију из које су бојеве главе уперене на Русију, као уздарје једноплеменој и једноверној Русији за братску помоћ, светиње и хлеб којима је вековима помагала и даривала Црну Гору.”

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh