• Novosti online

  Две особе погинуле на изборном месту на истоку Турске

  ИСТАНБУЛ Темел Карамолаолу, вођа мање турске исламске политичке партије „Фелисити”, изјавио је данас да је двоје људи убијено на истоку Турске на изборном месту, преноси Танјуг.

  Он је на свом Твитер профилу написао да су волонтер и посматрач избора убијени у једном округу провинције Малатја.

  Турска новинска агенција Анадолија известила је данас д је једна особа убијена а једна повређена у свађи између присталица конкурентских кандидата на локалним изборима, преноси АП.

  Карамолаолу је изјавио да је чланове странке напао рођак кандидата из турске владајуће Партије правде и развоја.

  У Турској се данас одржавају локални избори на којима ће више од 57 милиона људи гласати на око 200.000 изборних места у 922 округа. Грађани ће бирати представнике у локалним скупштинама, као и десетине хиљада комшијских, односно сеоских администратора који се називају „мухтари”.

  Владајућа странка такмичиће се за градоначелничка места у 27 градова, националисти у три, а заједно, као коалиција, биће у борби за места у 21 граду.

  Главна опозиција је коалиција Национална алијанса, која се састоји од секуларне Републиканске народне партије и националистичке Добре партије, преноси АП.

  Про-курдска Народна демократска партија, друга највећа опозициона група у парламенту, биће на челу Курдске изборне алијансе, са кандидатима на југоистоку Турске.

  Председник Турске је ове изборе описао као „ствар националног преживљавања”, а током кампање је говорио да ће његова јака позиција бити „шамар” непријатељима Турске.

  АП оцењује да ће, у случају доброг изборног резултата странке, Ердоган појачати своју контролу над председништвом, парламентом и локалним самоуправама.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com