• Gradovi

  Dve osobe presrele srpske devojčice na putu iz škole

   

  Slide

  Meštanin Slobodan Stević.

   

   

  Slide

  Pokrivalica

   

   

  Tri maloletne devojčice srpske nacionalnosti iz sela Stanišor, u opštini Novo Brdo, presrela su sinoć oko 18 časova dvojica neidentifikovanih muškaraca a roditelji strahuju da se radi o pokušaju otmice.

  NOVO BRDO – Tri maloletne devojčice srpske nacionalnosti iz sela Stanišor, u opštini Novo Brdo, presrela su večeras oko 18 časova dvojica neidentifikovanih muškaraca a roditelji strahuju da se radi o pokušaju otmice.

  Ovo je večeras javila TV “Puls” iz Šilova koja navodi da su dvojica muškaraca bili u vozilu marke “Golf 2”, da su govorili albanskim jezikom i da su devojčice koje su stare između 11 i 12 godina rukom pozivali da uđu u automobil.

  Mogući incident je sprečila pojava policajca u civilu koji je, nakon posla, šetao psa glavnom ulicom tog mesta.

  „Vraćale smo se iz škole u Gornjem Kuscu kada se naglo zaustavio plavi Golf ispred nas, a dvojica ljudi su počela da nešto pričaju na albanskom jeziku i pokazuju rukom da uđemo u kola. Mi smo se uplašile i odmah sam telefonirala kući. Kada se pojavio komšija sa psom, obojica su brzo sela u auto i otišli u nepoznatom pravcu “,ispričala je jedna od devojčica ocu, koji strahuje da je to bio pokušaj otmice.

  Slučaj je prijavljen policiji, koja se ubrzo pojavila na mestu događaja i uzela izjave od očevidaca.

  „Do pre koju godinu deca iz Stanišora koja nastavu pohađaju u susednom selu Gornje Kusce kombijem su išla u školu, a sada, kada je taj prevoz ukinut, prinuđena su da idu kilometar i po pešice, i po kiši i po suncu svakog dana,“- izjavio je meštanin Slobodan Stević.

  Ovo nije prvi put da nepoznata lica presreću devojčice u Stanišoru upućujući im neprimerene poruke.

  U multietničkom selu Stanišor, opština Novo Brdo, danas živi oko 300 Srba i pedesetak Albanaca.

  Foto Tanjug/ Video

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com