• BG

  ДВЕРИ: Фронтексу експресно дипломатски статус, а руском хуманитарном центру ни после пет година

  dveri.jpegОфицир за везу Агенције за европску и обалску стражу – Фронтекс (војно-полицијска ЕУ формација) добиће дипломатски статус при Делегацији ЕУ у Београду. Двери су још прошле године на седници Одбора за безбедност Народне скупштине изнеле категорички став да не треба учествовати у војним мисијама под окриљем ЕУ, које су заправо мисије НАТО пакта.

  То није било довољно режиму у Београду, који је ћутке и експресно прихватио дипломатски статус официра агенције ЕУ, а да се, при том није мрднуло са мртве тачке о решавању дипломатског статуса припадних руских хуманитараца из центра у Нишу, иако се о томе говори годинама.

  Знајући да се Фронтекс првенствено бави спречавањем уласка миграната на територију земаља ЕУ, додатно забрињава чињеница, да ако је минула мигрантска криза, чему две године касније официр Фронтекса у Београду?

  Да ли је на помолу нови талас миграната и каква ће улога Србије бити у њему питање је о којем износимо своју забринутост. Претходни талас дочекали смо са погрешном политиком отворених граница, где је једина срећа што Србија није била ”први избор” бројних миграната са Блиског истока.

  Оно што је остало прећутано од стране режима у Србији је и податак Међународног штохколмског истраживачког института за мир (SIPRI) да је од јула 2011. до децембра 2015. било 4,4% тражилаца азила само из Сирије у односу на број становника Србије, што износи око 320 000 људи!

  Да ли обавеза прилагођавања образовно-просветног система и повећавање капацитета смештаја за азиланте широм Србије иду у прилог чињеници да све већи број тражилаца азила исти налазе у Србији, нешто је што интересује и грађане Србије и Двери.

  Двери још једном износе свој став да држава Србија, мимо пружања хуманитарне помоћи и транспортне логистике која је неспорна, мора имати чвршћу и ригиднију политику према мигрантског кризи и њеним последицама, пре свега због „увоза“ терориста Исламске државе, као и због опште, здравствене и економске безбедности грађана Србије.

  Информативна служба Српског покрета Двери

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com