• Gradovi

  Dveri: Leoniju 31 milion evra, a opljačkani radnici dodatno prevareni

  U Vučićevoj Srbiji, za radnike koje je država opljačkala „para nema“, ali zato pare „padaju s neba“ inostranim investitorima za koje aktuelna Vlada sada izdvaja 11 milijardi dinara godišnje, saopštio je danas pokret Dveri.

  „Vučić naše vredne i kvalitetne radnike rasprodaje stranim investitorima. Sveo ih je na obespravljenu, poniženu, robovski jeftinu radnu snagu. Obezbedio je najpovoljnije uslove za krupne kapitaliste kojima naše radnike nudi po najnižoj ceni. Ogromne količine novca izdvaja za subvencionisanje inostranih investitora, a uništio je domaću privredu i proizvodnju i Srbiju doveo do ekonomskog i socijalnog kolapsa“, navode Dveri.

  Ako na narednim izborima bude izabran predsednički kandidat Dveri Boško Obradović, on će se potruditi da država radnicima isplati ono što im duguje. Srpski privrednici će biti privilegovani.

  „Inostrani investitori su dobrodošli u Srbiju, ali neka fabrike otvaraju svojim novcem, a 11 milijardi dinara godišnje, koliko se sada izdvaja za inostrane investitore, preusmeriće se domaćim malim i srednjim preduzećima“, saopšteno je iz pokreta Dveri.

  Biće uvedene dodatne mere da motivišu ova preduzeća i njihove poslodavce – oni će biti oslobođeni plaćanja poreza u prvim godinama rada i time će se omogućiti da se zapošljava najmanje po 10.000 ljudi godišnje.

  U saopštenju Dveri navode da je premijer Aleksandar Vučić brutalno prevario i slagao radnike propalih društvenih preduzeća kojima država duguje novac za neisplaćene zarade. On je ovim opljačkanim radnicima u oktobru prošle godine u Nišu obećao da će do kraja 2016. početi isplata zaostalih plata koje im država duguje.

  Polažući kamen temeljac za treću fabriku kompanije Leoni, kojoj je Vlada Srbije dala više od 31 milion evra subvencija, Vučić je juče ojađenim radnicima propalih društvenih preduzeća poručio da „para nema i da ne padaju s neba“.


  Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

  (Kraj OMS poruke)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com