• Gradovi

  Dveri: Obradovićeva izjava naišla na negodovanje vlasti jer je rekao istinu

   

   

  Pokret Dveri ocenio je danas je izjava lidera tog pokreta Boška Obradovića da bi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo podići krivičnu prijavu jer se njegovom idejom za razgraničenje sa kosovskim Albancima krši Ustav naišla na negodovanje predstavnika vlasti, jer je rekao istinu.

  Iz tog pokreta su objasnili da Obradovićeva jučerašnja izjava poziva na poštovanje Ustava po kome su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

  „Niko, pa ni predsednik Srbije, nema pravo da krši Ustav. Za kršenje Ustava nadležni državni organi treba da pokrenu krivični postupak protiv svakoga ko to čini, pa i protiv predsednika Srbije“, navodi u saopštenju Dveri.

  Ocenjuje se da je predstavnike vlasti „posebno zabolelo“ to što je u svojoj izjavi podsetio da se Srbija razgraničila sa Albancima Protokolom o razgraničenju Kraljevine Jugoslavije 1926. godine, a svako novo razgraničenje „nema smisla i protivustavno je“.

  „Podsećamo predstavnike svih službi bezbednosti u Srbiji da podela Kosova i priznanje nezavisnosti nepostojeće države Kosova vodi direktno u stvaranje Velike Albanije i dalje rasparčavanje Srbije, i da su dužni da spreče tu bezbednosnu pretnju po našu državu Srbiju, pa makar morali da na tom putu da uhapse i predsednika Srbije lično“, ocenjuje se u saopštenju.

  Podseća se da po članovima 306 i 307 Krivičnog zakonika Srbije kazna zatvora od najmanje 10 godina sledi onome ko potpiše ili prizna kapitulaciju, prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela.

  Izjavu Boška Obradovića juče su osudili potpredsednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov i Marko Djurić i članica Pedsedništva SNS-a Zorana Mihajlović.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com