Gradovi

Dveri: SNS želi republičke izbore strajujući od lokalnih

BEOGRAD – Srpski pokret Dveri saopštio je danas da SNS razmišlja o vanrednim republičkim izborima „isključivo zbog straha od loših rezultata na pokrajinskom i lokalnom nivou“, a da nije isključeno da pozove predsednika Srbije i na vanredne predsedničke.

„Sa republičkom kampanjom (Aleksandar) Vučić bi povukao izborni rezultat na pokrajini i lokalu, koji bi bez toga bio znatno manji, i to je poenta naprasne priče o vanrednim republičkim izborima“, naveo je predsednik pokreta Dveri Boško Obradović u pisanoj izjavi medijima.

Prema Obradovićevom mišljenju, ne bi bilo iznenađenje ni da SNS „u pomoć pozove“ i predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji uskoro ulazi u poslednju godinu svog predsedničkog mandata, da se ide i na vanredne predsedničke izbore.

„SNS ima velikih problema u funkcionisanju širom Srbije. Svi gradski i opštinski odbori SNS posvađani su i podeljeni iznutra, u svakom lokalnom odboru ima više struja i frakcija koje se bore i grabe za međusobnu prevlast, stranačke funkcije i državne privilegije“, navodi Obradović.

Smatra takođe da SNS ima „veoma loše stranačke kadrove“ i problem sa tim koga da stavi na čelo izbornih listi na nastupajućim lokalnim izborima u celoj Srbiji, ali ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih i vanrednih predsedničkih izbora u istom terminu sa pokrajinskim i lokalnim.

Foto Tanjug/S.Ilić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh