Politika

Двери: Србија је секуларна држава

 

Реагујући на изјаве Соње Бисерко у дневном листу „Данас“, у којима је политичку странку Двери повезала са Српском православном црквом, подсећамо госпођу Бисерко да је Србија секуларна држава, те да Двери не уживају подршку било које верске организације и да сматрају да је неумесно мешати веру и политику.

Кампања да се Двери представе као странка СПЦ у Србији траје већ годинама, али ће Двери да наставе да се боре да грађани Србије обликују државну политику, а не верске организације, још мање агенти страног интереса оличени у невладином сектору којем припада Бисеркова.

Двери такође сматрају скандалозним Бисерково карактерисање Двери као „патријархалне“ групације, подсећајући да су Двери ушле у коалицију са Демократском странком Србије на чијем челу је Санда Рашковић Ивић, прва и једина жена на челу једне велике политичке странке у модерној српској историји. Двери подржавају права жена и залагаће се за њихову равноправност у друштву, као и против бројних дискриминација које оне, нажалост, и у 21. веку трпе.

За тврдњу Бисеркове да се Двери „опиру реформи државе и друштва под изговором да то уништава српски идентитет“, подсећамо да се Двери од свог настанка залажу за промене у земљи у корист домаће привреде, јер снажна економија је темељ јаке државе у којој се чува српски идентитет, а поштује различитост. Иако Бисеркова сматра да је ослањање на Русију „концепт без стратегије и програма“ сматрамо да је погрешно посматрати политику Двери као ослањање на само једну државу, те да је неопходно градити пријатељске односе са свима, пре свега са државама у Европи и земљама БРИКС-а.

Светски стручњаци су сложни да је будућност у мултиполаризму, док је ослањање на Европску унију, за коју многи амерички аналитичари тврде да је пред распадом, а коју идеализују људи попут Соње Бисерко, заправо, прави „концепт без стратегије и програма“.

Двери позивају Соњу Бисерко и друге који користе језик мржње и нетрепељивости када коментаришу оне са којима се не слажу да се окрену искреном дијалогу и толеранцији, те да престану са спиновањем и ширењем дезинформација ради блаћења једине здраворазумске политике која је окренута будућности у Србији.

 Двери су уверене да ће на предстојећим изборима грађани изабрати срећнију будућност и да неће дозволити људима који мраче над Србијом последњих деценија да поново спрече смену политичких генерација.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh