• Crna Gora

  Dveri: Svaku odluku o ulasku Crne Gore u NATO mimo referenduma, narod neće prihvatiti

  Srpski pokret Dveri ugostio je danas u Narodnoj skupštini Sbije političku grupu Otpor beznadju, a njihov domaćin je bio narodni poslanik iz Dveri Ivan Kostić.

  Pokret Dveri tim povodom izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti.

  „Ne želimo da naši mladi ratuju u bilo čijem interesu po raznim ratištima širom sveta, već da Srbija i Crna Gora, i čitav region, ostanu slobodni, kao što su istoriji i bili rekao je Ivan Kostić.

  „Imamo posebno zadovoljstvo da ugostimo danas u Narodnoj skupštini, prijatelje iz Podgorice, političku grupu Otpor beznađu, na čelu sa novinarom Markom Milačićem.

  Oni si krenuli u jednu veliku akciju, tj. kako oni kažu, referendumski karavan od 7000 kilometara, kako bi obišli mnoge gradove regiona i Evrope.

  Cilj im je da obaveste javnost i u Srbiji i u čitavom regionu o problemu referenduma, koji vlada Crne Gore neće da raspiše, kao i o nasilnoj želji vlasti u Crnoj Gori, na čelu sa Milom Đukanovićem, da Crna Gora uđe u jedan pakt, koji je veliku štetu naneo srpskom narodu i u Srbiji i u Crnoj Gori“ – rekao je narodni poslanik Dveri, Ivan Kostić.

  Ivan Kostić je dodao da su oni već bili u Kosovskoj Mitrovici, nakon Beograda idu u Banjaluku, Zagreb, Ljubljanu, Beč, Prag, i putovanje završavaju u Berlinu.

  „Trenutni problem u Crnoj Gori je taj, da vlast u Crnoj Gori mimo referenduma želi da uvede Crnu Goru u NATO. Po najnovijim istraživanjima 84% naroda u Crnoj Gori želi da se po ovom pitanju izjasni na referendumu, a preko 50% građana Crne Gore je protiv ulaska u NATO“ – nastavio je Ivan Kostić.

  Kostić je još naglasio da očekuje kao predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, da će se ovaj glas čuti i u našim i medijima čitave Evrope i da Crna Gora nikad neće postati članica NATO-a.

  „Međutim, postoji jedan pozitivan momenat, koji se desio u političkoj istoriji, a to je, da je Skupština Srbije 2007. godine, donela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti. Smatramo da je vojna neutralnost trenutno jedini realan stav svih država regiona po pitanju vojnih organizacija. Ne želimo da naši mladi ratuju u bilo čijem interesu po raznim ratištima širom sveta, već da Srbija, Crna Gora i čitav region ostanu slobodni, kao što su u istoriji i bili.

  Želimo puno uspeha političkoj grupi Otpor beznađu i Marku Milačiću, da se njihov glas čuje širom Evrope, i da Crna Gora ostane vojno neutralna, kao i da čitav region ostane van domašaja NATO pakta“ – zaključio je Ivan Kostić.

  Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

  (Kraj OMS poruke)

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com