• Gradovi

  Dveri traže odgovornost Ugljanina zbog poziva na izbegavanje vojnih vežbi

   

   

  Pokret Dveri osudio je danas apel Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Bošnjacima da se ne odazivaju na poziv u rezervni sastav Vojske Srbije i zapitao u saopštenju zbog čega je njen lider Sulejman Ugljanin i dalje na slobodi.

  „Ovo je nastavak neustavnog i nezakonitog delovanja Sulejmana Ugljanina koji duži vremenski period zloupotrebljava Bošnjačko nacionalno veće (BNV). Nedopustivo je da država i nadležni državni organi na ovakve pozive i izjave ne reaguju. Posebno kada Ugljanin otvoreno poziva gradjane na nepoštovanje Ustava i zakona i priziva strane države i organizacije da reaguju i posreduju“, naveo je u saopštenju potpredsednik Dveri Marko Pušica.

  On je ukazao da je Vojska Srbije jedina ustavna i legitimna oružana sila u Srbiji i da se ljudi iz rezervnog sastava moraju odazvati pozivu na vežbu.

  Potpredsednik Dveri je upitao da li su nadležni državni organi preispitali zakonitost rada BNV, kako je moguće da Ugljaninova stranka SDA nesmetano ugrožava ustavni poredak i zbog čega je on još na slobodi.

  SDA Sanžaka, Sulejmana Ugljanina pozvala je juče Bošnjake u Srbiji da se ne odazivaju na pozive za vežbe u rezervnom sastavu Vojske Srbije zbog, kako je rekao generalni sekretar Ahmedin Škrijelj, „opravdanog straha i brige za svoj život“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com