Gradovi

Dvoje dece povređeno u požaru

BEOGRAD – Dvoje dece povređeno je tokom noći u požzaru, koji je izbio u kući na uglu Timočke ulice i Grčića Milenka u Beogradu, rekla je Tanjugu portarolka Hitne pomoći Nada Macura.

U požaru, koji je izbio u 01.58 časova, inhalacione povrede zadobili su devojčica (12) i dečak (4), koji je imao i opekotine lica, a oboje su prebačeni na Institut za majku i dete.

U Beorgadu se tokom noći dogodilo pet saobraćajnih nesreća, u kojima je povređeno 15 osoba dodala je Macura.

U udesu, do kojeg je došlo u 04.36 na autoputu za Niš, kod Geneksa, lakše je povređen muškarac (52) i prevezen u Urgentni centar.

Petorica muškaraca, starosti od 17, 18, 20, 44 i 51 godinu, lakše su povređena u 00.39 časova u sudaru u Glavnoj ulici u Surčinu, i odvezeni u Urgentni centar.

U sudaru, koji se dogodio u 00.23 časova na autoputu kod Laste, u smeru ka Nišu, lakše je povređeno sedam osoba, a na lice mesta su poslate dve ekipe Hitne pomoći, koje su sve povređene prevezle u Urgentni centar.

Prva ekipa zbrinula je dve žene, starosti od 18 i 27 godina i muškarca (26), dok je druga ekipa je zbrinula ženu (43) i trojicu muškaraca, starosti od 24, 25 i 28 godina.

Jedan mladić (22) povređen je u 23.57 časova u saobraćajnoj nesreći u Ruzveltovoj ulici, i odvezen u Urgentni centar.

U udesu, koji se dogodio u 21.31 čas u ulici 27. marta, ispred Poštanske štedionice, lakše je povređen muškarac (53), i prebačen u Urgentni centar.

Hitna pomoć je protekle noći intervenisala 145 puta, od kojih 37 na javnom mestu.

Za pomoć su se najviše javljali hronični bolesnici, astmatičari, hipertoničari i osobe sa rizikom od šloga, kao i osobe u alkoholisanom stanju, od kojih su se mlađe javljale u jutarnjim časovima.

U Beogradu su se juče dogodile četiri saobraćajne nesreće, od kojih je jedna bila sa teškom traumom, a Hitna pomoć je intervenisala 128 puta, od kojih 43 na javnom mestu, dodala je Macura.

Foto Tanjug/ Video arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh