Gradovi

Dvojica uhapšena zbog seksualnih napada u Kelnu

BERLIN – Dvojica muškaraca privedena su danas u Kelnu zbog sumnje da su učestvovali u seksualnim napadima tokom novogodišnje noći, nakon što su identifikovani zahvaljujući fotografijama osumnjičenih koje je objavilo tužilaštvo.

Portparol nemačkog tužilaštva Ulrih Bremer je izjavio da je 26-godišnji Alžirac prepoznat na jednoj od fotografija i uhapšen u mestu Kerpen, blizu Kelna, prenela je agencija AP.

Drugi muškarac, 31-godišnji Iračanin, sam se predao policiji u Hamu, 125 kilometara severoistočno od Kelna, nakon što je prepoznao sam sebe na jednoj od fotografija.

Sumnja se da je mlađi muškarac bio deo grupe koja je izvršila seksualni napad i pljačku žene, a stariji je optužen za seksualno uznemiravanje žene koja se nalazila u društvu svoje porodice.

Niz pljački i napada na žene na glavnoj železničkoj stanici u Kelnu 31. decembra, za koje se okrivljuju uglavnom stranic, podstakli su oštru debatu u Nemačkoj oko toga kako integrisati gotovo 1,1 milion azilanata koliko ih je tokom 2015. stiglo u tu zemlju.

AP Photo/Michel Euler, file

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh