• Gradovi

  Džihadisti prete Evropi: Pevanje će se pretvoriti u plač

  KAIRO – Grupa koja podržava Islamsku državu pozvala je pristalice džihadista da tokom božićnih praznika izvode napade po pijacama, tržnim centrima i bolnicama u Evropi, dok je muslimanima savetovala da izbegavaju hrišćanska slavlja.

  „Medijska fondacija Našir“, koja podržava Islamsku državu, objavila je na ovu poruku na internetu, uz fotografije naoružanih ljudi noževima i pištoljima, Deda Mraza, irvasa, božićne jelke, prenela je grupa SITE, sa sedištem u SAD, koja prati aktivnosti ekstremista na internetu.

  „Njihova slavlja, okupljanja, klubovi, pijace, pozorišta, bioskopi, tržni centri, pa čak i njihove bolnice su savršene mete za vas“, navodi se u onlajn poruci islamističkih „usamljenih vukova“ u Evropi.

  Pretnja je upućena u vreme kada su evropske zemlje pojačale bezbednosne mere posle napada na božićnom vašaru u Berlinu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, kada je ubijeno 12 ljudi, navodi Rojters.

  U poruci je navedno da će Islamska država „zameniti vatromete pojasevima s eksplozivom i eksplozivnim uređajima pa će se njihovo pevanje i aplauzi pretvoriti u plač i tugovanje“.

  Foto Tanjug/ J.Pap, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com