Gradovi

DŽihadisti zauzeli vojne baze i oružje u Siriji

DAMASK – Borci Nusra Fronta, džihadističke organizacije povezane sa Al Kaidom, zauzeli su tokom noći vojne baze i oružje od pobunjeničke grupe na severozapadu Sirije, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Direktor te organizacije sa sedištem u Londonu Rami Abdulrahman je izjavio i da su borci Nusra Fronta takođe zarobili više desetina pobunjenika, koji imaju podršku Zapada i dobili su inostranu vojnu pomoć, preneo je Rojters.

Pobunjenička 13. divizija, na čijem je čelu istaknuti komandant pobunjenika Ahmed al-Seud a bore se pod zastavom Slobodne sirijske armije, saopštila je na Tviteru da su borci Nusra Fronta napali njihove baze i oteli oružje, ne navodeći više detalja.

Nusra Front optužuje pobunjenike da su vršili neočekivane napade na njihove baze u gradovu Marat al-Numan u provinciji Idlib, na severozapadu Sirije, kad je zarobljeno nekoliko pripadnika Nusra Fronta.

Sukobi džihadista i pobunjenika su se rasplamsali dve nedelje od početka primene primirja u Siriji, a uoči mirovnih pregovora u Ženevi između predstavnika vlade predsednika Bašara Asada i pobunjenika.

AP Photo/Mohammed Elshaiky

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh