Novosti online

Џон Њуман 22. јуна на Ташмајдану

Британски музичар Џон Њуман отвориће овогодишњи фестивал „Белгрејд колинг” на стадиону „Ташмајдан”. Певачу, који је прошлог лета први пут наступио у нашој земљи – на новосадском „Егзиту”, ово ће бити премијерни концерт у Београду. Њуман је прва звезда која је потврдила свој наступ на „Белгрејд колингу”, саопштили су организатори фестивала из „Авалон продукције”. Дводневни фестивал биће одржан 22. и 23. јуна на „Ташмајдану”, стадиону на којем су у прошлости наступале многе музичке звезде, а чије реновирање се приводи крају.

Њуман, који наступа прве фестивалске вечери, у Београд долази како би овдашњој публици представио други студијски албум, „Revolve”, објављен прошле године. Млади певач из Јоркшира пробио се на музичкој сцени захваљујући пријатељима из лондонског састава „Рудиментал”, који су, као и Њуман, пре неколико година били звезде „Егзита”. „Позајмио” им је вокал у песмама „Feel the Love” и „Not Giving In”, које су постале велики хитови, па је убрзо снимио и хваљени деби албум „Tribute”. Захваљујући слушаним сингловима „Love me Again”, „Losing Sleep” или „Cheating”, Њуманов албум првенац достигао је платинасти тираж, а соул певач један је од најтраженијих музичких извођача. Овај двадесетпетогодишњи певач и кантаутор остварио је сарадњу и са једним од најпопуларнијих продуцената и ди-џејева данашњице – Шкотланђанином Калвином Харисом у нумери „Blame”, која је освојила светске топ листе, али и оборила рекорде гледаности на „Јутјубу”.

Иако је, за разлику од дебија, други албум „Revolve” снимљен у Америци, музички критичари нису га баш благонаклоно примили. Са издања су се, ипак, издвојила два сингла – „Come And Get It” и „Tiring Game”, у коме Њуману гостује америчка музичка легенда Чарли Вилсон.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh