Novosti online

Џонсон: Скандалозни потези присталица ЕУ

ЛОНДОН – Градоначелник Лондона Борис Џонсон је осудио као скандалозне потезе оних који, како је навео, шире страх и залажу се за останак Велике Британије у ЕУ. Џонсон, иначе из редова конзервативаца, оштро је осудио смењивање генералног директора британске Привредне коморе, Џона Лонгворта, који је у четвртак, током посете Лондону немачког министра финансија Волфганга Шојбела, подржао излазак Велике Британије из ЕУ.

Из кабинета британског премијера Дејвида Камерона је саопштено да британске власти нису вршиле никакав притисак на Привредну комору да Лонгворта смени. „То је човек који је после дугог размишљања и са богатим искуством у пословном свету, закључио да би било боље да Велика Британија изађе из ЕУ, и да то буде одлучено на референдуму 23. јуна када ће се Британци изјаснити о томе” рекао је Џонсон, гостујући на Би-би-сију (ББЦ).

Он је додао да Лонгвортов закључак у складу са реалношћу. Џонсон је одбацио наводе да има амбиције да наследи Дејвида Камерона на месту премијера Велике Британије. „Колико ја знам, ниједан шеф државе једне европске земље за последњих 20 година није поднео оставку после референдума. То су глупости. Оно што је важно јесте да имамо сјајну прилику да се ослободимо терета закона и прописа који су дубоко недемократски”, рекао је Борис Џонсон.

Бета-АФП

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh