Novosti online

Египат набавља путничке авионе „сухој суперџет 100”

Москва и Каиро преговарарају о могућности да египатски авиопревозник „Иџипт ер” купи руске путничке авионе „сухој суперџет 100”, изјавио је Денис Мантуров, руски министар за индустрију и трговину, преноси „Раша тудеј”. „Ми сада преговарамо о могућности испоруке до 40 авиона, 20 плус још 20, опционо”, објаснио је Мантуров за руску телевизију „Русија 24”. Он је рекао да споразум зависи од много фактора, а посебно од финансијских услова. „Оно што је најважније је да постоји добра воља, жеља и јасан програм који авиони би били замњењени нашим”, рекао је министар.

Он је такође говорио о међувладином споразуму Русије и Египта за испоруку четири путничка „сухоја” египатском чартер превознику „Ер лејжер”. Меморандум предвиђа и могућност набавке још шест авиона овог типа. Прва четири авиона би била испоручена пре краја године, рекао је Мантуров. Један од највећих превозника у Европи „Ер Франс КЛМ” намерава да у мају изнајми путничке „сухоје” од ирског регионалног превозника „Сити џет”. Прошле године овај ирски превозник је саопштио да је изабрао „сухоје” да обнови своју флоту и развије мрежу линија. Компанија је наручила 15 авиона, уз могућност набавке још десет.

„Сухој супреџет 100” је напредни авион који има 98 путничких седишта и који може да се користи на краћим и средњим дестинацијама, а његов долет је до 4.500 километара.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh