• Gradovi

  Egipat: Suđenje odloženo jer optuženi nisu stali u sudnicu

  KAIRO – Jedan egipatski sudija odložio je danas suđenje 739-ici ljudi optuženih za ubistvo i održavanje protesta, zato što optuženici nisu stali u deo sudnice koji je ograđen rešetkama, objavili su lokalni mediji.

  Sudija Hasan Farid je na ročištu saopštio da je dobio pismo od Direktorata za bezbednost iz Kaira, u kojem se navodi da policija neće moći da prebaci optuženike iz zatvora u sudnicu zbog kašnjenja u izvođenju radova za proširenje „kaveza“ u sudnici, preneo je Rojters.

  Suđenje je odloženo za 6. februara, rekao je sudija.

  Optuženici su deo grupe od nekoliko hiljada pristalica Muslimanske braće, koji su učestvovali u protestima u avgustu 2013. godine.

  Oni su, između ostalog, optuženi za planiranje i učešće u naoružanom okupljanju, ubistvo policajaca zaduženih za razbijanje skupa i posedovanje oružja bez dozvole.

  Okupljanja, koja su trajala sedam nedelja, okončana su nasiljem u kojem su egipatske bezbednosne snage tokom raščišćavanja kampova demonstranata ubile više stotina pristalica Muslimanske braće, a poginulo je i osam policajaca.

  freeimages.com, Marcelo Gerpe

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com