• Gradovi

  Egzit fondacija: Uštedeli smo Novom Sadu više od 50 miliona dinara

   

   

  Egzit (EXIT) Fondacija danas je saopštla da je predala izveštaj o realizaciji promocije Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, iz kojeg se vidi da je tom gradu uštedela više od 50 miliona dinara.

  Ušteda je, kako je objašnjeno, ostvarena kroz popuste koji iznose od 50 do čak 90 odsto u odnosu na prosečne cene svetskih medija, te domaćih i regionalnih marketinških agencija, a od toga je 15 miliona dinara ušteda kroz niz nenaplaćenih, a izvršenih usluga i desetina hiljada radnih sati dvocifrenog broja ljudi zaposlenih u Egzitu.

  „Promocija i oglašavanje Novog Sada kao Evropske prestonice kulture realizovani su u 27 zemalja, a o rezultatima kampanje najbolje govori činjenica da je prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Novog Sada i Republičkog zavoda za statistiku na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – april 2018. godine boravilo 51.515 turista, od toga domaćih 21.740, a stranih 29.775, te da je ukupno ostvareno 107.069 noćenja, što predstavlja porast od neverovatnih 30,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine“, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da u poseti Novom Sadu prednjače upravo turisti iz zemalja i gradova u kojima je promocija bila i najintenzivnija.

  „Uspešna osmomesečna kampanja promocije Novog Sada kao Evropske prestonice kulture samo je jedan od vidova promocije našeg grada u svetu preko Egzit festivala. Procenjena vrednost promocije Novog Sada i Srbije zahvaljujući festivalu u protekle dve decenije iznosi preko 200 miliona evra, dok ukupan turistički prihod koji je zvanično najbolji evropski festival do sada doneo gradu iznosi preko 150 miliona evra“, navedeno je u saopštenju Egzit fondacije.

  Ta fondacija je podsetila da je krajem 2015. preuzela promociju Novog Sada kao evropske prestonice kulture a da je u jesen 2016. Novi Sad dobio tu titulu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com