• BG

  EK donirala milion evra Nacionalnoj akademiji za javnu upravu

   

   

  Nacionalna akademija za javnu upravu (NAJU) Srbije objavila je danas da je Evropska komisija (EK) toj instituciji dodelila direktan grant iz sredstava IPA 2019, u iznosu od milion evra za realizaciju projekta „Jačanje profesionalnih kapacitete državnih službenika na položaju u Srbiji“.

  Projektom je planirano da se obuči oko 255 državnih službenika na položaju, od toga 150 novopostavljenih i oko 105 državnih službenika koji su već na položaju, navedeno je u saopštenju.

  Planirano je da projekat traje 30 meseci, počev od 1. marta 2021.

  „Izuzetno smo ponosni da je Akademija prepoznata kao pouzdan partner EK za sprovodjenje ovako važnog projekta i veliki je značaj što u periodu izazova u implementaciji različitih projekata, mi ipak dobijamo sredstva za realizaciju“, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora v.d. direktor NAJU, Dejan S. Miletić.

  Kako je istakao, svrha projekta je jačanje integriteta, menadžerskih i profesionalnih kapaciteta državnih službenika na položaju u državnoj upravi i kao takav, projekat je sastavni deo šireg strateškog cilja uspostavljanja profesionalne i odgovorne državne uprave, zasnovane na zaslugama, koja pruža visokokvalitetne javne usluge.

  Precizirano je se projekat bazira na konceptu programa obuke državnih službenika na položaju koji je NAJU razvila u saradnji i uz podršku inicjative SIGMA, zajednička inicijativa Evropske unije (EU) i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) čiji je cilj da podrži reformu administracije zemalja koje se nalaze u procesu pristupanja EU.

  Pored obuka, koje podrazumevaju obuke usmerene na unapredjenje znanja iz ključnih oblasti za rad državne uprave i obuka usmerenih na unapredjenje veština, predvidjeni su i drugi oblici stručnog usavršavanja poput izrade plana individualnog puta razvoja, studijske posete.

  Ukazano je da će projekat podržati pripremu i sprovodjenje modernog programa sveobuhvatnog profesionalnog razvoja državnih službenika na položaju i doprineće jačanju kapaciteta NAJU u transformaciji u moderan razvojni trening centar.

  Glavni partneri NAJU u realizaciji projekta biće Služba za upravljanje kadrovima, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Generalni sekretarijat Vlade, kao i drugi organi državne uprave.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com