• Novosti online

  EK: Razmatramo načine da povežemo Zapadni Balkan sa EU inicijativama povodom COVID-19

  Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero izjavila je da Evropska unija (EU) razmatra načine da poveže Zapadni Balkan sa inicijativama koje preduzima EU u suzbijanju pandemije korona virusa i dodala da je sada vreme za solidarnost a ne za „neutemeljene optužbe“.

  „Bliska koordinacija i saradnja na regionalnom nivou i sa EU ključni su faktori u odgovoru na ovu vanrednu situaciju. U ovim teškim vremenima, potrebna je solidarnost. Ovo nije vreme za polemiku ili neutemeljene optužbe“, poručila je Ana Pisonero u saopštenju.

  Dodala je da EU razmatra kako najbolje pružiti podršku u ublažavanju društveno-ekonomskih posledica, uključujući razmatranje mogućnosti preusmeravanja finansiranja IPA fondova i fleksibilnosti sa pravilima o državnoj pomoći.

  „Evropska unija je glavni donator, investitor i trgovinski partner regiona Zapadnog Balkana. Od 2014, svake godine EU odobrava više od milijardu evra za podršku stanovnicima Zapadnog Balkana. EU je uvek podržavala Srbiju u teškim vremenima. Na primer, tokom i posle poplava 2014. godine sa 180 miliona evra, ili tokom migrantske krize 2015. sa više od 100 miliona evra“, precizirala je Ana Pisonero.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com