• Gradovi

  Екипа Инсајдера нападнута на алтернативном путу који води од села Бање ка Косовској Митровици

  Екипа Инсајдера нападнута је на путу који води од села Бање ка Косовској Митровици. Наиме, новинари Инсјадера су кренули алтернативним путем како им је саветовала полицијска патрола, али је наишла на још једну блокаду.

  Прво су окупљени грађани, у тренутку када је екипа Инсајдеар заустављена да се легитимише, опколили аутомобил. Како јављају репортерке Инсајдера, ситуација је постала све напетија па су чак појединци из групе, у тренутку када је аутомобил кренуо, отворили врата и покушали да извуку једну од новинарки Инсајдера док су остали окупљени лупали по аутомобилу. Екипа Инсајдера је на крају ипак успела да прође.

  Претходно је екипа Инсајдера наишла на блокаду пута код Руничке бање. Неколико десетина људи блокирало је скретање за село Бање, место које је у 10 сати требало да посети председник Србије.

  Како тим путем није било могуће проћи, новинари Инсајдера су се упутили ка Косовској Митровици. У месту Трнава их је засутавила патрола полиције и саветовала да не иду са београдским таблицама даље јер је даље блокада.

  Полицијска патрола је упутила новинарску екипу Инсајдера да иде алтернативним путем ка Косовској Митровици.

  „На алтернативном путом на који су нас упутили полицајци наишли смо на још једну блокаду, и кад смо покушали да прођемо окупљени грађани су почели да лупају по колима али смо успели да прођемо“, јављају репортери Инсајдера.

  На блокади пута код Руничке бање на скретању ка селу Бање, били су присутни и припадници италијанског и словеначког Кфора.

  Полиција која обезбеђује протест на скретању ка селу Бање, новинарима Инсајдера је рекла да је окупљање почело јутрос око осам сати, и да окупљени желе да спрече пролаз званичне делегације Републике Србије. „Према њиховим рецима није било инцидената, али су нам сугерисали да не говоримо на српском“ , додају репортери Инсајдера са лица места.

  Окупљени грађани, Албанци, не желе да разговарају са новинарима, а код неки од окупљених је приметна нервоза због присуства новинара.

  Иако је за праћење ове посете акредитивано 240 чланова из 47 редакција превоз за новинаре није био организован. Новинари су морали сами организовати пут до места које је председник планирао да посети, упркос очитим безбедносним ризицима на самом Косову.

  Како преноси агенција Бета, блокиран је пут и код места Трнава, који води ка селу Бање. На путу су грађевинске машине и окупљени Албанци који су одлучни да спрече Вучића да оде у Бање, где има око 300 српских кућа. А како преноси Коссев, на путу се налазе и транспарентни са порукама „Вучић неће проћи“, „Вучићу врати се“. На протест су, како наводи Коссев,  касно синоћ позвали ветерани такозване Ослободилачке војске Косова, противећи се посети Александра Вучића Бањама. Најавили су блокаду свих путева који воде до овог села.

  Александар Вучић је током посете насеља „Сунчана долина“ у малом Звечану рекао да је блокиран и други пут ка том српском селу.

  „Покушаћемо једним околним путем, нећемо рећи којим, видећемо да ли ћемо успети да стигнемо. Ви останите овде, ово кажем представницима медија, а ми ако стигнемо стигнемо, ако не вратићемо се. Можда блокирају и остале путеве“, рекао је Вучић.

  Аутор: Инсајдер, Бета, Коссев ИзворИнсајдер

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com