• Novosti online

  Екипа „Политике” саслушана у тужилаштву

  Заменик првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушао је јуче у својству сведока оштећеног, новинарку и фото-репортера „Политике” које је Божидар Филиповић почетком новембра закључао у свој стан док су извештавали о експлозији бомбе у Трнској улици број 4 на београдском Врачару. Осим новинарке Данијеле Вукосављевић и Драгослава Жарковића из „Политике”, тужилац је, у истом својству, саслушао и новинара дневног листа „Ало”.

  Тужилац ће, како сазнајемо, у марту саслушан још једног члана екипе листа „Ало”, после чега ће донети одлуку хоће ли против Филиповића покренути кривични поступак.

  Док их је држао заточене у свом стану, Филиповић је новинарима нашег листа претио да ће их „напунити оловом”. Екипа „Политике” била је петнаестак минута притворена у његовом стану и изложена претњама. Новинари су у Трнску улицу претходно дошли како би извештавали о експлозији бомбе која је бачена на улаз поменуте зграде.

  У стан у којем се налазио Филиповић ушли су на његов позив, верујући да ће добити више информација о догађају. Унутра су затекли колеге из редакције листа „Ало”. Филиповић са новинарима није желео да разговара у дворишту зграде јер му је, како је објаснио, због електронске наруквице, било ограничено кретање. Петнаестоминутној драми у стану присуствовао је и Филиповићев адвокат Драгослав Миша Огњановић, који је покушао да обузда свог клијента.

  Божидар Филиповић је био власник пицерије „Пјетро де Лоро”, коју је својевремено купио од фудбалера Дејана Станковића. Његов адвокат нам је објаснио да је Филиповић под истрагом због сумње да је напао полицајца у саобраћајном инциденту и да му је мера притвора, замењена мером забране напуштања места боравка уз електронски надзор.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com