Gradovi

Ekipe više od 20 filmova na Festu

BEOGRAD – Ovogodišnji Fest, koji se održava od 26. februara do 6. marta, posetiće članovi ekipa više od 20 filmova koji će sa publikom razgovarati posle projekcija i predstaviti svoja ostvarenja medijima na pres konferencijama, najavio je organizator Cebef.

Specijalni gosti biće, kako je već najavljeno, španska glumica Viktoria Abril i ameriočki reditelj Džon Mektirnan, kojima će biti uručen „Beogradski pobednik“ za dosadašnje stvaralaštvo.

Čuveni ruski reditelj Pavel Lungin biće predsednik žirija Glavnog programa, a publika će imati priliku da prisustvuje master klasovima koje će održati Lungin i Mektirnan.

Prijavljivanje za master klasove vrši se putem formulara na sajtu koji se nalazi pod selekcijom pres.

U Beograd dolazi i Kalieasvari Srinivasan, glavna glumica u filmu „Dipan“ Žaka Odijara, koji je osvojio Zlatnu palmu na prošlogodišnjem festivalu u Kanu.

Ekipa filma „Novajlija“ – glumac Entoni la Palja, reditelj Kai Beri, glumica Noemi Merlant i producent Srđan Stakić, ponovo će posetiti Srbiju, nakon što su deo filma snimali pre nekoliko godina u Beogradu i na Mokroj gori.

Pet filmova iz glavnog takmičarskog programa imaće svog predstavnika na Festu.

Američki reditelj iranskog porekla, Ramin Bahrani, predstaviće svoj novi film „99 Domova“, nemački reditelj Florian Gotšik dolazi sa svojim drugim igranim filmom „Svetla noć“ i Eli Vajeman takođe učestvuje na Festu sa svojim drugim ostvarenjem „Anarhisti“.

Meksička glumica Leidi Gutierez gostovaće povodom ostvarenja „Odabrane“, Mađarica Lili Horvat dolazi sa rediteljskim debijem „Dete srede“, a Hadar Morag iz Izraela takođe će predstaviti svoj debi „Zašto si me ostavio“.

Fest će posetiti i ekipa filmova iz regiona – „Zvizdan“ Dalibora Matanića, „S one strane“ Zrinka Ogreste, „Narodni heroj Ljiljan Vidić“ Ivana Goprana Viteza, „Brat Dejan“ Bakura Bakuradzea, „Procep“ Dejana Zečevića.

Četvorica reditelja iz takmičarskog programa „Granice“ predstaviće svoje filmove – „III“ će predstaviti ruski reditelj Pavel Kalev, „Bunker“ nemački režiser Nikias Krisos, „Mrvice“ španski autor Miguel llanso i „H.“ američki reditelj Daniel Garcsija.

Turski reditelj Kan Evrenol dolazi u Beograd povodom filma „Baskin“, a reditelj Tomaž Gorkič i producent Zoran Dževrdanović povodom ostvarenja „Idila“, koji će biti prikazani u programu „Thrills and Kills“.

Iz Slovenije stiže glavni glumac filma „Julija i Alfa Romeo“ Dario Nožić Serini i producent Andrej Stritof, kao i reditelj Jan Cvitkovič i producent Aleš Pavlin koji će predstaviti komediju „Šiška Deluks“.

Kineski film „Anđeo: recept za život“ predstaviće ekipa filma na čelu sa rediteljem Jang Huom, a ruski film „Bez granice“ reditelj Rezo Giginešvili i glumci Ravšana Kurkova, Ina Čurikova i Oleg Basilašvili.

Kao članovi žirija Glavnog takmičarskog programa u Beogradu će boraviti norveški pisac i scenarista Gjermund Gisvold i hrvatski glumac Janko Popović Volarić.

Gosti Festa biće i članovi žirija u ostalim selekcijama: mlada rumunska glumica Kozmina Stratan, hrvatski filmski reditelj Nevio Marasović, nemački filmski novinar i festivalski programski direktor Bernd Buder, kao i hrvatski filmski kritičari Marko Njegić i Stjepan Hundić.

Foto Cebef

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh