• Zdravlje

  EKSTREMNA alergija: Ne sme ni da plače!

  pic.twitter.com/ZjLh6KHtmm

  — Niah (@niahselway) July 24, 2015

  Studentkinja Nija Selvej (17) je u bolu svakodnevno, ali se ne usuđuje čak ni da zaplače zbog toga, jer čak i suze izazivaju bol u vidu opekotina, a koža joj postane crvena .

  Ona jedna od 35 ljudi na svetu koji pate od ove strahovite alergije na vodu!

  „Ovakav život je noćna mora. Kada voda dođe u kontakt sa mojom kožom, imam osećaj kao da gori. U velikim sam bolovima i ne postoji ništa šta neko može da uradi povodom toga“, rekla je Nija za „Mirror“.

  Uznemirujući simptomi su počeli kada je imala pet godina, a dugo niko nije mogao da shvati uzrok njene muke.

  Nija je onda, baš kao i njeni drugari, išla na plivanje, pokisla bi i gazila po baram, ne sumnjajući da je voda uzrok užasnog bola i osipa.

  Međutim, kako je postajala starija, ona je odlučila da istraži na internetu.

  „Našla sam nekoliko priča. Jedna je bila devojka iz Amerike koja boluje od iste stvari kao i ja, pa sam bila presrećna što sam konačno našla ime za ono šta me muči“, ispričala je Nija.

  pic.twitter.com/fDzkCsun0B

  — Niah (@niahselway) June 17, 2015

  Dermatolog joj je onda dijagnostifikovao „aquegenic urticaria“, odnosno alergiju na vodu za koju ne postoji lek.

  „Pokušavam sa različitim jačinama antihistemina da vidim da li će pomoći da se smanji burnost reakcije moje kože na vodu, ali nikada neće moći to da zaustave“, objasnila je Nija, koja može bezbolno da pije vodu.

  Ona je tako prihvatila da mora da živi sa ovom velikom nelagodom. Kada se tušira, Nija mora da iskalkuliše vreme koje joj je potrebno da se okupa, a da bude što bezbolnije moguće.

  „Mogu da budem pod tušem pet minuta pre nego što to počne da se događa. Ako izađem iz tuša odmah kada krene bilo bi samo još gore, pa moram da ostanem u tuš kabini dok ne prođe. Iako je voda ta koja mi pokreće ovu alergijsku reakciju, ona je takođe i smiruje. Nikada ne mogu da procenim koliko ću se zadržati pod tušem, jer to zavisi od nivoa reakcije moje kože“, ispričala je Nija i dodala da je i prava muka korišćenje vlažnih maramica i krema za kožu, jer je lice onda peče, ali da mora to da radi svejedno.

  I kao da nije dovoljno teško i ovako, ukoliko joj se dogodi da joj pođe suza od bola, stvar postaje samo još gora.

  „Počeće da me peče i boli, i biće mi teško da i dodirnem lice“.

  Da li možete da zamislite život u kojem je dodir sa vodom bolan?

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici –MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com