Gradovi

Elektronska građevinska dozvola za Kuću vaterpola

Peruničić: Kuća vaterpola i Kuća odbojke

VRNJAČKA BANJA – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je mesto u Vrnjačkoj Banji gde će biti izgrađen nacionalni trenažni centar za vaterpoliste, za koji je danas izdata prva elektronska građevinska dozvola.

Reč je o lokaciji na koju će biti prebačeni bazeni iz Kombank Arene u kojima je igrano Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a Mihajlović ju je obišla sa predsednikom opštine Vrnjačka Banja Bobanom Đurovićem.

Mihajlović je novinarima rekla da je opština sprovela sve prethodne potrebne radnje da bi došli do elektronske grđevinske dozvole u skladu za zakonom.

Ona je rekla da je dobro to što se samo godinu dana nakon donošenja Zakona o planiranju i izgradnji, u Srbiji već izdaju elektronske građevinske dozvole.

Mihajlović je navela da će zahvaljujući tome ovaj kraj imati jednu celinu, i samim tim i više zarađivati od turizma, na čemu insistira Vlade Srbije.

Ministarka je kazala da se elektronska građevinska dozvola izdaje za pet dana, odnosno maksimalni zakonski rok je 28 dana, dok se dostavi sva potrebna dokumentacija.

Mihajlović je istakla da postoje sankcije za sve one koji ne dostave svu potrebnu dokumentaciju, a da je korupcija u oblasti izdavanja građevinske dozvole sada ravna nuli, budući da, kako je objasnila, „više ne morate da se srećete ni sa jednim čovekom, jer se sve radi elektronski“.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Bojan Đurović rekao je da je projekat izgradnje nacionalnog trenažnog centra za vaterpoliste zajednički projekat vlade, Ministarstva omladine i sporta i opštine.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući bržoj i jednostavnijoj proceduri za izdavanje građevinske dozvole, može se uputiti javni poziv svima koji žele da investiraju u opštinu.

„Čast mi je što će Vrnjačka Banja postati druga kuća vaterpolista i za nekoliko meseci budući mladi talenti će moći da treniraju ovde u najboljim uslovima i postižu još bolje rezultate“, rekao je Đurović.

On je dodao da će se osim Vaterpolo kuće biti izgrađena i Kuća odbojke – objekat koji će se, kako je kazao, graditi sredstvima vlade, opštine i Odbojkaškog saveza.

„Time će Vrnjačka banja postati nacionalna kuća sporta“, rekao je Đurović i dodao da će postavljanje bazena biti završeno do kraja juna, što će predstavljati završetak prve faze radove.

U drugoj fazi će, naveo je on, biti obezbeđeni svi drugi uslovi u vaterpolo centru – tribine i svlačionice.

Svi radovi, kako je kazao, biće završeni do kraja godine.

Vlada je za te namene opredelila 1,2 miliona evra, a opština 110 miliona dinara.

Upitan o projektu Kuća odbojke, on je rekao da će opština za oko dva meseca po istom principu dobiti elektronsku građevinsku dozvolu.

Državni sekretar Ministarstva omladine i spora Predrag Perunicicć rekao je da je pored osvajanja medalja i ovo važna informacija, budući da, kako je kazao, 30 odsto onih koji imaju svoju kuću su uspešniji u postizanju rezultata.

„Pored Kuće gimnastike u Kostolcu, sada ćemo imati Kuću vaterpola i Kuću odbojke, što je veoma važno“, zaključio je Peruničić.

Preview

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

Slide

ZORANA MIHAJLOVIC

ZORANA MIHAJLOVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh